Wednesday 27 June 2012

Osborne House

Στο γνωστό και με ωραίο κλίμα Isle of Wight μπορεί να επισκεφθεί κανείς μια μεγάλη, ιστορική και βασιλική έπαυλη, που ονομάζεται Osborne House.
.


Η εν λόγω έπαυλη κτίσθηκε το 1846 σε ιταλικό στυλ, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως καλοκαιρινή κατοικία της Βασίλισσας Βικτωρίας και του συζύγου της Πρίγκιπα Αλβέρτου.
.


Για τον όμορφο αυτό τόπο η Βασίλισσα Βικτώρια, μετά από μια επίσκεψη εκεί, είχε γράψει: «It is impossible to imagine a prettier spot»!
.


Η έπαυλη περιστοιχίζεται από ένα εξαίσιο πάρκο με πανύψηλα δένδρα και εξωτικά φυτά, μέσα στο οποίο βρίσκεται το ελβετικό αγροτόσπιτο, όπως επίσης και μουσείο, όπου είναι συγκεντρωμένα τα αντικείμενα που έφερνε από τα ταξίδια της η βασιλική οικογένεια.
.


Στα πανέμορφα βασιλικά διαμερίσματα της έπαυλης (όπου όμως δεν επιτρέπεται η χρήση φωτογραφικής μηχανής), χαρακτηριστικά της βικτωριανής εποχής, μπορεί να θαυμάσει ο σημερινός επισκέπτης τα δώρα που προσέφεραν οι Ινδοί πρίγκιπες στη Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία την εποχή εκείνη θεωρούνταν και Αυτοκράτειρα των Ινδιών.
.


Τα ιδιαίτερα δωμάτια για τα παιδιά, για τους άνδρες, τις γυναίκες, οι κουζίνες, τα μπάνια, τα σαλόνια, το μπιλιάρδο, είναι όλα εξαιρετικής τέχνης και ομορφιάς.
.


Η Βασίλισσα Βικτώρια απεβίωσε στην έπαυλη αυτή στις 22 Ιανουαρίου 1901.

2 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Πολύ όμορφο μέρος. Τόσα χρόνια στην Αγγλία, το Isle of Wight δεν το είχαμε επισκεφθεί. Οψόμεθα, στο μέλλον...

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Είναι όντως ένα πανέμορφο νησί. Σκεπτόμαστε πολύ σύντομα να το επισκεφθούμε και πάλι, και να ανακαλύψουμε διάφορες φυσικές ομορφιές, καθώς και την πολιτιστική του παραγωγή και προσφορά.

Πάντως, ετοιμάζονται για το παρόν ιστολόγιο κι άλλες αναρτήσεις (τουλάχιστον δύο) αφιερωμένες στο Isle of Wight!