Tuesday 16 April 2013

Έκθεση «Ορθοδοξία»


Εγκαινιάσθηκε χθες βράδυ η «τριπρόσωπη» Έκθεση στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι αύριο το βράδυ.




Η Έκθεση αυτή έχει τίτλο: «Ορθοδοξία: τρεις καλλιτέχνες, τρεις τεχνικές, ένα θέμα», και πραγματοποιείται με αφορμή τη Μεγ. Σαρακοστή και το επικείμενο Πάσχα!




Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος με πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα τους τρεις εξαίρετοι καλλιτέχνες: ο αγιογράφος Ελευθέριος Φουλίδης, ο καλλιτέχνης γυαλιού Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο φωτογράφος Δώρος Παρτασίδης.




Την Έκθεση εγκαινίασε κι ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος και την επισκέφθηκαν πολλοί επίσημοι και μεγάλο πλήθος κόσμου.




Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βιώνει η Ομογένεια του Λονδίνου τέτοιες ιδιαίτερες εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν εορτή Ορθοδοξίας και τολμηρό βηματισμό Ορθοπραξίας, και μάλιστα σε καιρούς δίσεκτους και εν πολλοίς προβληματικούς.




Ας ευχηθούμε η Έκθεση αυτή να δημιουργήσει δονήσεις, να προσφέρει προβληματισμούς και να εμπνεύσει Έλληνες και ξένους, Ορθόδοξους και ετερόδοξους, δίνοντας αφορμή για μελέτη και βίωση των διαχρονικών και αιώνιων αληθειών της Ορθοδοξίας!

No comments: