Wednesday 2 September 2015

Οι Αρχιερείς των Θυατείρων στη Βασιλεύουσα


Το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο έχει καλέσει αυτές τις ημέρες, από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2015, Ιερή Σύναξη όλων των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη.



Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κάλεσε την Ιεραρχία του Θρόνου στην Πόλη, με σκοπό την αμοιβαία γνωριμία και επικοινωνία των Αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την ενημέρωσή τους για επίκαιρα εκκλησιαστικά ζητήματα



Επίσης δε, χθες 1η Σεπτεμβρίου (Αρχή της Ινδίκτου) όλοι μαζί οι Αρχιερείς προσευχήθηκαν για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της Δημιουργίας του Θεού.



Μετά τη Θεία Λειτουργία, αναγνώσθηκε η Πράξη της νέας Ινδικτιώνος και υπεγράφη από όλους τους Αρχιερείς, βάσει των πρεσβείων, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Παναγιώτατο Πατριάρχη του Γένους μας.



Στη Σύναξη αυτή λαμβάνουν μέρος και όλοι οι Αρχιερείς των Θυατείρων, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος χοροστάτησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 30 Αυγούστου, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχου και παρισταμένων πλήθους Ιεραρχών που συμμετέχουν στη Σύναξη.



Οι άλλοι Αρχιερείς της Επαρχίας των Θυατείρων είναι: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος.

No comments: