Saturday 13 May 2017

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος...

...στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου, Αγγλία & Ουαλία

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου, με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, την επιμελή προεργασία του Προέδρου Δρος Σεραφείμ Κυριακίδη, τη γενναιόδωρη χορηγεία των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και την ενθουσιώδη φροντίδα του Προέδρου των Νέων Επιστημόνων της κ. Παναγιώτη Αργυρού, κανόνισε να μεταφερθεί προσεχώς στο Λονδίνο, από την Ελλάδα, η Τιμία Κάρα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.


Η εν λόγω Τιμία Κάρα φυλάσσεται μόνιμα στην Ιερά Μονή Παναχράντου στη Νήσο Άνδρο. Την τιμία κάρα θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος.


Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, με την καλή συνεργασία των παραπάνω αναφερθέντων και των λοιπών Αρχόντων της Κοινότητας, εκπόνησε ένα λεπτομερειακό πρόγραμμα λατρευτικών συνάξεων και άλλων εκδηλώσεων, όπως επίσης και επισκέψεων σε Ελληνορθόδοξες Κοινότητες εκτός Λονδίνου, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους αδελφούς Ομογενείς να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα, λαμβάνοντας στη ζωή, στην οικογένεια και στα έργα τους την ευλογία του Αθλοφόρου Αγίου. 

2 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Βοήθειά σας ο Άγιος!

Α. Παπαγιάννης said...

Κατά συγκυρίαν ("τύχη αγαθή" θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών), σήμερα το πρωί προσκυνήσαμε την κάρα του Αγ. Παντελεήμονος στον φερώνυμο ναό στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Βότση), όπου βρίσκεται τις μέρες αυτές!