Thursday 24 January 2019

Ενημέρωση από Οικουμ. Πατριάρχη για Ουκρανικό


Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ενημερώνει με εκτενή επιστολή του τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο για το μεγάλο εκκλησιαστικό θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο πρόσφατα διευθετήθηκε, με την ποιμαντική και κανονική πρωτοβουλία και μητρική φροντίδα του σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.



Ο Άγιος Θυατείρων προωθεί την επιστολή του Παναγιωτάτου, στέλνοντας και δική του συνοδευτική επιστολή, προς τους Αρχιερείς, Ιερείς, Διακόνους και τους λαϊκούς Άρχοντες που διακονούν στις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας, για ενημέρωσή τους.


Εμείς από της θέσεως αυτής, από το Ημερολόγιο Αποδημίας, στέλνουμε ολόθερμες ευχές και εγκάρδιες προσευχές προς τη νεοσύστατη και Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, προς τον κλήρο και τον λαό της, ευλπιστώντας να αναγνωρισθεί σύντομα η νέα Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη αυτή Εκκλησία από όλα τα Πατριαρχεία και τις λοιπές Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

No comments: