Thursday 3 January 2019

Ευχές Πρωτοχρονιάς [Γ’]


Σήμερα αναρτώ τη συνέχεια των ευχών, που μου έστειλαν αγαπημένοι και σεβαστοί φίλοι μου, με την ευκαιρία της εισόδου μας στη νέα χρονιά. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.


Εύχομαι ολόψυχα ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. 2019 ευχές και να πιάσουν όλες.
Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους

Εύχομαι το Νέον Έτος Κυρίου 2019 να φέρει στους απανταχού χριστιανούς περίσσεια ευγνώμονα οικείωση με τα θεία, περισσότερη ευσπλαχνία για τους εν κόσμω δοκιμαζομένους αδελφούς μας, γνωριμία όλων μας με τον κόσμο της αγάπης του Θεού! Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες για το έργο και την παρουσία σας!
π. Παντελεήμων Κρούσκος, Ι.Μ. Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας

Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες: Ένας ακόμη χρόνος του κύκλου της ζωής μας, γεμάτος ευτυχισμένες και δυσάρεστες στιγμές, χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες, αγώνες και αγωνίες,  ολοκληρώνεται. Αυτές τις τελευταίες ώρες ας αφιερώσουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό, κρατώντας τις ευχάριστες αναμνήσεις στην ψυχή μας, αλλά καταγράφοντας και κατανοώντας επίσης τα λάθη και τις παραλήψεις μας, για αυτόν το χρόνο που βιαστικά μας αποχαιρετά. Για τον καινούργιο χρόνο που αισθανόμαστε να ανατέλλει σιγά - σιγά, κουβαλώντας μαζί του προσδοκίες  και ελπίδες για όλους μας, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα για αυτογνωσία, καλλιέργεια και βελτίωση του νου  και του σώματός μας, έχοντας σαν βάση στη νέα πορεία της ζωής μας και τη ρήση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, «Ότι, η ΑΓΑΠΗ εξαγνίζει τα πάντα - Σώζει τα πάντα», Και με τη στάση της ζωής μας, ας τη μοιράσουμε απλόχερα, στις οικογένειες, τους φίλους, τους συμπολίτες και σε όλους τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε το μήνυμα των Αγγέλων της ταπεινής φάτνης της γέννησης του Θεανθρώπου Ιησού «Και επί γης Ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία», να βρει γόνιμο και εύφορο έδαφος, στις καρδιές και το μυαλό όλων μας, για να καρπίσει. Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου Καλή, Ευλογημένη, Δημιουργική, με πολλές Όμορφες και Ευτυχισμένες στιγμές με τις οικογένειες, τους φίλους και τα πρόσωπα που αγαπάτε, Νέα Χρονιά, με Υγεία.
Με  Πατριωτικούς χαιρετισμούς
Στέφανος Τανιμανίδης, Θεσσαλονίκη, Ιστορικός - Συγγραφέας, Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.

Τις θερμές και ειλικρινείς μου ευχές σε όλους, για ευλογημένη και ειρηνική καινούργια χρονιά, που θα φέρει υγεία και εκπλήρωση των ονείρων και των στόχων όλων μαζί και του καθενός ξεχωριστά.
Δρ. Λένα Μάρκου, Πρόεδρος Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας

«Εδέβαν τα Χριστούγεννα, έρθανε και τα Φώτα, Άνοιξον το καρδόπο σου, τη Παραδείσ’ την πόρταν». Υγεία, χαρά και ευλογία σε όλους τους Έλληνες και Ποντίους απανταχού! Ευτυχισμένο το 2019!
Δρ. Κική Σονίδου, Ιατρός, Πρόεδρος Ένωσης Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου

Η Ελληνική Ομογένεια έχει παλαιές και βαθειές ρίζες στη φιλόξενη αυτή χώρα, όμως τα τελευταία δέκα χρόνια αυτό που βλέπουμε δεν έχει το προηγούμενο του! Για τους περισσότερους από τους δεκάδες χιλιάδες νεοφερμένους -οι περισσότεροι νέοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους θα μείνουν και θα ζήσουν στη Βρετανία- που δεν είναι κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα τις ημέρες των εορτών, αυτή η περίοδος είναι συναισθηματικά δύσκολη! Ας έχουμε λοιπόν, σαν Ομογένεια, το πνεύμα της αλληλοβοήθειας και φιλοξενίας πιο έντονο στην καρδιά μας αυτήν την περίοδο! Με τα πολλά και ιδιαίτερα χαρίσματα και ικανότητες που είμαστε προικισμένοι, όχι μόνο προκόβουμε προσωπικά, αλλά γινόμαστε και φορείς δημιουργίας και προόδου στους νέους τόπους που επιλέγουμε να ζήσουμε... Ας έχουμε σαν στόχο, ανάλογα με τις ικανότητες και τα προσόντα του καθ’ ενός και της κάθε μίας από εμάς, να συνεισφέρουμε και να αναδειχθούμε στις τοπικές κοινωνίες που ζούμε, αλλά και ευρύτερα! Ας μην αμφιβάλλουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε το δικό μας ξεχωριστό ρόλο, στο γίγνεσθαι αυτής της υπέροχης χώρας, αλλά παράλληλα να μην ξεχνάμε ότι είμαστε -και πρέπει να παραμείνουμε, εμείς και τα παιδιά μας- εκπρόσωποι του Ελληνισμού!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ.
Ομότ. Καθ. Μάνος Κανάρης

Σύμφωνα με την αέναη διαδοχή των χρόνων, όπως όρισε ο καιρούς και χρόνους υπο την ιδίαν εξουσίαν θέμενος Κύριος, φθάσαμε και πάλι στην αρχή της νέας χρονιάς με ελπίδες και προσδοκίες, αν και όλα δείχνουν ότι δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ή βελτίωση των πραγμάτων. Και όμως εμείς ελπίζουμε και η ελπίδα μας στηρίζεται στην έκπληξη που μπορεί να κάνει ο εν Τριάδι Θεός Αυτήν αναμένουμε και σ' αυτήν στηριζόμαστε. Έτσι αποκτούν νόημα και οι ευχές μας το νέο Έτος να είναι κατά πάντα ειρηνικό και ευλογημένο και να προσφέρει λύσεις στα πολλά αδιέξοδα που κυκλώνουν τη ζωή μας. Χρόνια πολλά και ο Κύριος έστω βοηθός εν παντί.
Γεώργιος Πρίντζιπας, Iερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Χρόνια Πολλά, με υγεία, αγάπη και ευημερία σε όλους τους Απόδημους Έλληνες. Επίσης, το Νέο Έτος να είναι δημιουργικό και χαρούμενο γιά όλους. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη προκοπή σας μακριά από την Πατρίδα και τις δράσεις όλων σας για τον Ελληνισμό. Μεταφέρω και τις ευχές του συλλόγου διδασκόντων και των μαθητών του σχολείου μας. Σας αφιερώνω το Χριστουγεννιάτικο δένδρο που με πολλή αγάπη στόλισαν οι μαθητές μας. Με εκτίμηση.
Παναγιώτης Δημητρέλης, Διευθυντής του Λυκείου Τεγέας, Γυμναστής

Αποστέλλω σε όλο τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα της Διασποράς τις ολόθερμες ευχές μου για τη νέα χρονιά. Ας είναι το 2019 μια χρονιά γεμάτη πνευματικότητα και αλληλεγγύη. Ας εμβαθύνουμε εντός μας με σκοπό να ανακαλύψουμε τον Αληθινό Θεό! Χρόνια πολλά!
Αθανάσιος Λιάκος, Διευθυντής Εκπ/ρίων Αργύρη - Λαιμού

Αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την πίστη μας -στον Θεό, στον εαυτό μας, στους ανθρώπους-, την ελπίδα μας και το χαμόγελό μας, τότε, ναι, το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους ένα  γ ε ν ν α ι ό δ ω ρ ο  νέο έτος! Καλή Χρονιά!
Πέννυ Παπαπαναγιώτου, Φιλόλογος, Λύκειο Τεγέας

Εύχομαι ολόψυχα το 2019 να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, το μυαλό μας με ώριμες σκέψεις και την ψυχή μας με περίσσια  γαλήνη και ηρεμία! Από την Ανατολή μέχρι και τη Δύση του να διαγράψουμε από το λεξιλόγιό μας τις λέξεις «δυστυχία», «πόλεμος», «κρίση», «αρρώστιες»!  Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια να απολαύσουμε ό,τι καλό μας προσφέρει ο Θεός απλόχερα! Καλή χρονιά!
Δημήτρης Μητρόπουλος, Εκπαιδευτικός, Θεσσαλονίκη


Η αγάπη είναι μέσα σε όλα... & ο Χριστός που μας καθοδηγεί τα βήματα μας, το Φως το αληθινό! «Θα μπορούν να σας αναγνωρίσουν ως μαθητές μου όταν έχετε αγάπη μεταξύ σας». Αυτή είναι η υπέρτατη αξία μου κι ευχή μου για όλους. Αγάπη, έμπρακτη, αγκαλιάς άνοιγμα, έκφραση λόγου αγαπητικού. Είθε, με τη βοήθεια του Θεού να πετύχουμε  σε δύναμη και το πιο δύσκολο απ’ όλα. Του εχθρού την αγάπη. Γιατί ο Χριστός επιλέγει κάθε χρόνο να γεννιέται στο σταύλο της καρδιάς μας. Ας χαρούμε λοιπόν κι ας πλημμυρίσει μέσα μας το θαύμα της νέας πορείας, της νέας εν Χριστώ ζωής!
Άννα Αντωνίου, Εκπαιδευτικός, Κύπρος

Είθε όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές να διακοσμήσουν το φετινό Δωδεκαήμερο και τις ψυχές όλων. Εύχομαι ολόψυχα ένα ενάρετο, χαρμόσυνο και δημιουργικό 2019.
Κωνσταντίνα Αντωνίου, Εκπαιδευτικός, Γιαννιτσά

Το  μήνυμα της Εκκλησίας είναι ότι η Γέννηση του Χριστού, που πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε, αποτελεί την Ανατολή του Ηλίου της δικαιοσύνης και σημαίνει την απαρχή υπαρξιακού και σωστικού διαλόγου με τον άνθρωπο που θέλει να ξεφύγει από το σκοτάδι του μίσους και της καταστροφής και να αντικρύσει το φως της θείας αγάπης. Μετά τη λυτρωτική αυτή ενέργεια του Θεού, μέσα στη ιστορία των ανθρώπων, προβάλλει ασφαλώς κάποιο χρέος για τον άνθρωπο. Αυτό το χρέος συνεχίζει η Εκκλησία μας. Ευχόμεθα από μέσης καρδιάς ευλογημένες γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Αμήν.
Αρχιμ. Γερμανός Κουρκούνης, Brighton, Αγγλία

Η είσοδος του 2019 εύχομαι να σηματοδοτήσει και την έναρξη καινούριων σκέψεων στη ζωή μας, περισσότερο ουσιαστικών και έντιμα ποιοτικών. Αν η σκέψη μας είναι το ειλικρινέστερο κομμάτι του εαυτού μας, εκείνο που υποδηλώνει την πρόθεση, που κινητοποιεί την πράξη, που μετουσιώνει το υλικό της καρδιάς και που αποκαλύπτει το αληθινό "είναι" μας, τότε ας δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή και εξέλιξή του. Ας επικεντρωθούμε στην ποιότητα της σκέψης μας και στην αποσυμφόρησή της από το έρμα της βαριάς ύλης, της κακότητας, της κατάκρισης και του αρνητισμού, για να βοηθήσουμε τις πράξεις και τον λόγο μας να αποκτήσουν ουσία, νόημα, συνέπεια, σκοπό και αλήθεια σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω μας. Κάθε τέτοια μεταστροφή του νου, καθε μετά-νοια που οδηγεί σε καινούρια στοχευμένα σε ουσιαστικό προορισμό μονοπάτια, είναι μυστικό Ζωής.
Χρόνια Πολλά και αληθινά!
Για το Ημερολόγιο Αποδημίας, με θερμές ευχαριστίες!
Νεκταρία Καραντζή, Νομικός, Δασκάλα Βυζαντινής Μουσικής

Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιλαμβανόμαστε την πάροδο του χρόνου δίχως άγχος είναι να μη τον εκλαμβάνουμε ως διάσταση αλλά ως... ιδεατό χώρο αξιών! Γι' αυτό εύχομαι στη πορεία μας στο χρόνο να αφήνουμε πίσω όλα τα δυσάρεστα, να ζούμε με αυτά που μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε σε όλα όσα θα μας κάνουν καλύτερους! Χρόνια πολλά, καλή χρονιά!
Θεόδωρος Βογδάνος, Αγιογράφος

Χρονιά πολλά  και καλή νέα χρονιά. Εύχομαι  σε όλους  να έχουν οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη. Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να μας δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Κωνσταντινος Χρίστου, Καλλιτέχνης, Κύπρος

Με πολλές θερμές ευχές στους αδερφούς μας στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Harrow Μ. Βρετανίας "Ο Άγιος Παντελεήμων". Είθε ο Νέος Χρόνος να φέρει ειρήνη, υγεία κι αγάπη σε όλον τον κόσμο,  κι ιδιαίτερα στον απανταχού Ελληνισμό!
Εκ μέρους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Ιρλανδίας "Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου"
Δρ Θωμαΐς Κακούλη

Κάθε χρονιά είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Εύχομαι για το 2019 να ταξιδεύουμε στους κόσμους που έχουμε ονειρευτεί, στους κόσμους που είναι προσδοκία ζωής. Εύχομαι ο Νέος Χρόνος να σκορπά χαρές στους δρόμους που θα βαδίζουμε. Αν το 2019 είναι φλόγα, εύχομαι να κάψει κάθε τι κακό. Αν είναι νερό, να σβήσει τη φωτιά της δυστυχίας. Αν είναι αέρας να διαλύσει όλα τα άσχημα και να σκορπίσει ευτυχία, χαρά στην Οικουμένη όλη και στις καρδιές αγάπη. Καλή Χρονιά σε όλους.
Αναστασία Σπανοπούλου, Νομικός

Εύχομαι σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους μας να ζούν μέσα από τις προσταγές της ανιδιοτελούς αγάπης και της καλοσύνης και να θυμούνται πως στον κόσμο αυτό που κυριαρχεί το συμφέρον μπορούν αυτοί να ξεχωρίσουν πάντα δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα στους υπόλοιπους. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
Γιολάντα Σαλαπάτα, Παιδοδοντίατρος

Εύχομαι προς όλους από καρδιάς, ευλογημένη και ειρηνική η νέα χρονιά. Γεμάτη από δημιουργικά έργα και πνευματική πρόοδο.  Υγεία, χαρά και δύναμη. Καλή Χρονιά! Ευλογημένο το Νέο Έτος 2019!
Δρ. Νίκος Μελής, Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εύχομαι σε όλους ο καινούργιος χρόνος να προσφέρει αγάπη, υγεία και ευτυχία!
Γιάννης Πετρόπουλος, Τραγουδιστής

Εύχομαι σε όλες και όλους το 2019 να είναι μια ευλογημένη χρονιά, μια χρονιά ειρήνης, μια χρονιά συμφιλίωσης, μια χρονιά που θα φέρει σε όλους μας μόνο αγάπη, υγεία, εκπλήρωση και ελπίδα. Ας είναι το 2019 το εφαλτήριο των στόχων μας.
Εύη Ρούτουλα, Νομικός - Συγγραφέας, Αθήνα

No comments: