Tuesday 25 February 2020

Τα Γλυπτά μας μιλούν Ελληνικά!!!


Μια γνήσια ελληνική και εξαιρέτως πατριωτική απάντηση έδωσε η αγαπητή μας φίλη Έλενα Σουπιανά, Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας μας στο Λονδίνο, σε προκλητικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου τ.έ. στην αγγλική εφημερίδα Telegraph, μέσω του οποίου ο συνεργάτης της εφημερίδας Andrew Roberts υποστηρίζει πως:

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δε θα ήθελαν να επιστρέψουν στη σύγχρονη Αθήνα και θα προτιμούσαν να παραμείνουν στο σημερινό Λονδίνο που έχει πιο πολλά κοινά με την κλασική Αθήνα του Περικλή».

Χαρακτηριστικός τίτλος του απαράδεκτου και ανιστόρητου άρθρου ήταν:

«Brexit Britain is the true heir to Ancient Greece - just ask the Elgin Marbles»!!!

Ο αρθρογράφος ισχυρίστηκε πως αποδίδει τα γραφόμενά του στα ίδια τα Γλυπτά, τα οποία, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, του μίλησαν σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Βρετανικό Μουσείο.

Αναφέρει μάλιστα ανακριβώς ότι η Ελλάδα «εκβιάζει» τη Βρετανία, χρησιμοποιώντας τα Γλυπτά ως αντάλλαγμα, για μια εμπορική συμφωνία για τη μετά Brexit εποχή.

Κι η άξια Ελληνίδα Έλενα Σουπιανά του απαντά με σαφήνεια και καθαρότητα:

«Όσα προανέφερα δεν είναι αμφισβητήσιμα. Η μόνη ελαφρυντική εξήγηση για τις κατάφωρες ανακρίβειες του άρθρου, είναι ότι από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα γλυπτά που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο μιλούν ελληνικά, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς πως ο αρθρογράφος σας χάθηκε στη μετάφραση»!!!

Εύγε Έλενα!

No comments: