Tuesday 12 January 2021

Η φανέρωση της Αγίας Τριάδας στον Ιορδάνη


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 11η Ιανουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Η φανέρωση της Αγίας Τριάδας στον Ιορδάνη», προσέφερε ο π. Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Καθηγητής της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Winchester, ο οποίος παρουσίασε το θέμα του με υπέροχο τρόπο, με πλούσιο και γλαφυρότατο λόγο, με αναλυτική δυναμική, με συγκριτική προσέγγιση και με εμβάθυνση φιλολογική και θεολογική. 


Στο τέλος της ομιλίας του ανέφερε ένα πολύ σημαντικό θεολογικό θεώρημα: «Το θαύμα είναι μυστικό, δεν είναι επιχείρημα για να μας πείσει»!
 

Πολλοί κληρικοί, εκπαιδευτικοί, αγιογράφοι και άλλοι συνομιλητές παρουσίασαν στη συνέχεια διάφορες σκέψεις και παρατηρήσεις, απηύθυναν δε αρκετές ερωτήσεις στον ομιλητή, ο οποίος είχε τότε την ευκαιρία να αναπτύξει έτι περισσότερο το θέμα του και να παρουσιάσει κι άλλες πλευρές του.

No comments: