Tuesday 26 January 2021

Τρεις Ιεράρχες & η Εορτή των Γραμμάτων


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 25η Ιανουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα για τους Τρεις Ιεράρχες και την Εορτή των Γραμμάτων.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Οι Άγ. Τρεις Ιεράρχες και ο Εορτασμός των Ελληνικών και Χριστιανικών Γραμμάτων», προσέφερε η κα. Ισμήνη Χατζηγιάννη-Γκίκα, Συντονίστρια του Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (ΚΕΣ) της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β., η οποία ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση και ανέπτυξε το θέμα της σε βάθος, εντυπωσιάζοντας τους συμμετέχοντες.


Πολλές δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με πολλή προσοχή την υπέροχη ομιλία. Μεταξύ των άλλων συμμετείχαν η Δρ. Βασιλική Κούμα, Επιθεωρήτρια-Προϊσταμένη της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής (ΚΕΑ) Ηνωμένου Βασιλείου, η Ηλιάνα Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου Απ.Πέτρου & Παύλου Bristol, η Άντρη Νικολάου, Πρόεδρος της Επιτροπής Γονέων Ελληνικού Σχολείου Bristol, καθώς και πολλοί Εκπαιδευτικοί.

No comments: