Wednesday 31 May 2023

Μια Ελληνίδα στο Bristol

 
Στο κέντρο της γραφικής πόλης του Bristol, εκεί όπου υπάρχουν πολλά παραδοσιακά και αρκετά ελληνοπρεπή (αναφορικά με την αρχιτεκτονική τους νοοτροπία) κτήρια, καθώς επίσης και έντονα πολιτιστικά στοιχεία, με αναφορά στις καλές τέχνες (ζωγραφική, γκραφίτι, φωτογραφία κ.ά.) και τη λογοτεχνία (Ποίηση), βρίσκουμε την Γκαλερύ Centrespace.
 

Στον καλλιτεχνικό αυτό χώρο ανακαλύψαμε διάφορες εκθέσεις να λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα, στην ίδια αίθουσα. Ήταν εκθέσεις κυρίως φωτογραφικές.
 

Μία από αυτές, με τον γενικό τίτλο «Bristol - No Borders Here», που αποτελεί καλλιτεχνική έρευνα του Ken Abbott, μας τράβηξε το ενδιαφέρον, γιατί ήταν έκθεση με φωτογραφίες προσώπων. Άλλα Anfas, άλλα Profil, άλλα χαρούμενα και χαμογελαστά, άλλα σοβαρά...
 

Τα εν λόγω πρόσωπα, άνδρες και γυναίκες, ήταν όλοι απόδημοι, που προέρχονταν από διάφορες χώρες του κόσμου και έχουν εγκατασταθεί στη φιλόξενη πόλη της Ελπίδας, το Bristol.
 

Κάτω από τη φωτογραφία του κάθε προσώπου έχουν τοποθετηθεί δύο κείμενα. Στο ένα, το ίδιο το άτομο έγραψε συνοπτικά την ιστορία του στη μητρική του γλώσσα, ενώ στο άλλο παρουσιάζεται η μετάφραση του κειμένου στην αγγλική γλώσσα.
 

Ανάμεσα στα είκοσι πρόσωπα που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή είναι και μια Ελληνίδα, η Εύη από την Κοζάνη, η οποία παρουσιάζει με όμορφο τρόπο και αμεσότητα τη δική της ιστορία.

 
Το μήνυμα της παρούσας έκθεσης είναι: «Shining a positive light on immigration»!

No comments: