Saturday 23 May 2009

Η Aθήνα στο Λονδίνο

Μια φανταστική εκδήλωση οργανώνεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο (22-25 Μαΐου), στις όχθες του Τάμεση, δίπλα στην Tower Bridge, και συγκεκριμένα στο Potters Fields Park, London SE1 (κοντινότερος σταθμός μετρό το London Bridge). Η εκδήλωση αυτή είναι μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας για προβολή της Αθήνας μας. Οργανωτές είναι ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού.

Μια ειδική σφαίρα, η οποία θα φαίνεται σαν τεράστιος τρούλος, θα κτισθεί ειδικά για την εκδήλωση. Σ’ αυτήν θα προβάλλονται βίντεο, εικόνες, γραφικά κ.ά., όλα σε σχέση και αναφορά με την Αθήνα. Τη νύχτα οι προβολές θα είναι ορατές και από έξω.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνική μουσική και χορούς, από το Λύκειο των Ελληνίδων, καθώς επίσης και παραδοσιακούς μεζέδες, στο ειδικά διαμορφωμένο Ελληνικό Καφενείο.

Η Διευθύντρια του ΕΟΤ για την Βρετανία και Ιρλανδία κα. Σοφία Παναγιωτάκη είπε για την εκδήλωση: "We are thrilled to be bringing the attractions of Athens to London to showcase what a superb destination our capital is to holiday in. Not only does Athens have historical attractions, culture and cuisine but the past decade has seen huge investment in infrastructure from our metro system to the city’s airport making it better than ever to visit and only three hours’ travel time from London".

2 comments:

Σοφία said...

Για να δούμε τι θα δούμε :-)

Anastasios said...

@ Σοφία,

Θα προσπαθήσω να πάω κι εγώ αύριο το απόγευμα να δω τι έχουν ετοιμάσει εκεί. Εύχομαι να είναι κάτι καλό.