Wednesday 30 December 2009

Η σημασία του σήμερα

Να κι άλλο ένα ρητό από το Μετρό του Λονδίνου: «Nothing is worth more than this day» (Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από αυτή την ημέρα) του Johann von Goethe.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα στη προσωπική ζωή όλων μας, η ημέρα που ζούμε είναι συμπερίληψη όλου του χρόνου. Τα πάντα μπορούν να βιωθούν μέσα στο πλαίσιο της «σήμερον», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Έτσι είναι καλά να ζούμε με όλη μας την ψυχή την κάθε ημέρα. Ας μην αναβάλλουμε τίποτα για άλλη φορά κι ας δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στη διάρκεια της κάθε ημέρας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως σύνοψη ολόκληρης της ζωής.

4 comments:

logia said...

Ας έχουμε μια καλή χρονιά
με υγεία,
με ειρήνη,
με δικαιοσύνη,
με αγάπη!

Anastasios said...

@ logia,

Αμήν! Σε όλα!

Αναστάσιος said...

Να προσθέσω στις σκέψεις της ανάρτησης τον λόγο του Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος «Η χθες προ πολλού παρήλθεν. Ούτε καν την σήμερον ζώμεν σήμερον. Μας προέλαβεν η μεθαύριον. Είναι απέλπιδα τα κτυπήματα εις την θύραν της Εκκλησίας ... Αν δεν κατηρχόμεθα προς την πραγματικότητα της εικόνος του Θεού, του ανθρώπου και του κόσμου του αυτής της στιγμής, δεν θα είμεθα Εκκλησία. Θα είμεθα μια ένδοξος, ίσως θαυμαστή, ιστορική πραγματικότης, αλλά παρελθοντολογία και μόνον. Ενώ η Εκκλησία είναι ζωή, είναι η πάντοτε σήμερον εν τη ατέρμονι εκτάσει της αιωνιότητας ... .»

Anastasios said...

@ Αναστάσιε,

Σοφότατος ο Γέρων. Ας έχουμε την ευχή του.