Friday, 18 February 2011

Ελληνικό γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι -ως γνωστόν- πολύ διαδεδομένο στην Αγγλία. Πολλές εταιρείες, ελληνικές και αγγλικές, εισάγουν στο Λονδίνο και γενικώτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το ελληνικό παρασκεύασμα, το οποίο πολλοί άνθρωποι το τρώνε, κάποτε και ως κύριο φαγητό.

Το περιοδικό MAGAZINE της Λονδρέζικης εφημερίδας THE TIMES, σε πρόσφατη έκδοσή του, της 5ης Φεβρουαρίου τ.έ., δημοσίευσε στη στήλη τακτικής συνεργασίας του Robert Crampton, ένα κείμενο του εν λόγω αρθρογράφου που ήταν αφιερωμένο στα φαγητά. Σ’ αυτό το κείμενο ιδού τι έγραψε ο συγγραφέας για το ελληνικό γιαούρτι:

«In the mid-Eighties, I made my first trip to Greece and came across Greek yoghurt. Unbelievable! I don’t really have deep-fried Camembert with jam any more, but I do occasionally have Greek yoghurt, and even now, 25 years later, I still can’t quite credit how anything this side of paradise can taste so good. Whenever I have Greek yoghurt, part of me always thinks I must have been given a special one in error, one with extra lashings of cream or sugar or heroin, because surely nothing so normal that only costs a pound could be that wonderful»!!!

No comments: