Sunday 20 February 2011

Ι.Ν. Αγ. Αδριανού και Ναταλίας [Α΄]

Περίμενα αρκετό καιρό πριν να παρουσιάσω τα σημερινά, κρατώντας στο αρχείο μου τις φωτογραφίες που ανεβάζω στην παρούσα ανάρτηση, και σε εκείνες που θα ακολουθήσουν, πάνω στο ίδιο θέμα.

Ο λόγος ήταν ότι είχα πληροφορίες πως θα εκδοθεί ιστορικό βιβλίο για το θέμα που θα μας απασχολήσει σήμερα εδώ.

Επειδή όμως το βιβλίο δεν έχει εκδοθεί ακόμα, και ίσως λόγω και της οικονομικής κρίσης η έκδοση αυτή να καθυστερήσει, σκέφθηκα να δείξουμε μερικές φωτογραφίες από έναν ιστορικό χώρο της Αργολίδας.

Αυτός είναι ένα μικρό ανεπίσημο Ησυχαστήριο, το οποίο βρίσκεται έξι χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ναυπλίου (Νομού Αργολίδας) και ένα χιλιόμετρο μετά το ομώνυμο χωριό Αγ. Αδριανός (Κατσίγκρι).

Στο κέντρο του Ησυχαστηρίου αυτού, το οποίο διακονεί μόνιμα και μεγάλη αφοσίωση η ευλαβεστάτη μοναχή Ζωή, βρίσκεται παλαιός σταυρεπίστεγος ναός, όπου τιμώνται οι Άγιοι μάρτυρες Αδριανός και Ναταλία.

Για το Ναό θα αναφερθούμε σε άλλο αφιέρωμα. Σήμερα σκέφθηκα απλά να δείξουμε τον πανέμορφο περιβάλλοντα (εξωτερικά και κυρίως εσωτερικά) χώρο του εν λόγω Ησυχαστηρίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι πολλοί εκείνοι οι ευσεβείς προσκυνητές, που προστρέχουν ικετευτικά να προσκυνήσουν τη χάρη των εκεί εορταζομένων Αγίων Αδριανού και Ναταλίας, των οποίων η Αγία Εκκλησία μας τιμά την πάνσεπτη και ιερή μνήμη στις 26 Αυγούστου.

No comments: