Saturday 25 August 2012

Ο Νίκος Σαλαπάτας στον Πανηλειακό

Μετά από ένα καλοκαίρι επίμονων και σκληρότατων διαπραγματεύσεων, κι αφού το «τραπέζι» γέμισε ενδιαφέρουσες προτάσεις, ο δευτερότοκος Νίκος αποφάσισε και υπέγραψε χθες επαγγελματικό full time ποδοσφαιρικό συμβόλαιο με την ιστορική ερυθρόλευκη ομάδα της Πελοποννήσου τον Πανηλειακό, στην οποία προπονητής είναι μια μεγάλη μορφή του σύγχρονου Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Κατ’ αρχάς του ευχόμαστε ολόψυχα θερμότατα συγχαρητήρια! Οπωσδήποτε δικαιώθηκαν οι επίμονοι και μακροχρόνιοι αγώνες του!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το εξαιρετικά τσουχτερό κρύο που "γευθήκαμε" τόσα χρόνια στα παγωμένα γήπεδα της Αγγλίας! Η μητέρα του, τον συνόδευε τακτικά στις προπονήσεις του στην ονομαστή Ακαδημία της Chelsea, η οποία απετέλεσε μεγάλο ποδοσφαιρικό σχολειό για το Νίκο, και θυμάται πως κάποτε -κατά τους χειμωνιάτικους μήνες- το κρύο έφθανε τους -5 βαθμούς Κελσίου. Κι όταν συνέβαινε αυτό έβγαζε από μια μηχανή ροφημάτων και κρατούσε ένα ζεστό κακάο στα χέρια, σε μια προσπάθεια να ζεσταθεί λίγο.

Βέβαια το 2012 είναι η χρονιά του Νίκου! Πρόσφατα πήρε το πτυχίο του Γυμναστή από το Πανεπιστήμιο Brunel του Δυτικού Λονδίνου. Τώρα ήλθε και το ποδοσφαιρικό συμβόλαιο. Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως έχει πραγματικά κάνει μεγάλο αγώνα για να καταξιωθεί ακαδημαϊκά και ποδοσφαιρικά.

Ως ελάχιστο εορταστικό αφιέρωμα και συμμετέχοντας στη μεγάλη χαρά για την σπουδαία επιτυχία του, σκεφθήκαμε να κάνουμε μια πολύ σύντομη περιδιάβαση στην ποδοσφαιρκή του καριέρα μέχρι σήμερα, μέσα από τις παρακάτω αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες:
 
Πιτσιρικάς στην πρώτη του ομάδα, την Headstone Manor
στο ΒΔ Λονδίνο, όπου άρχισε τα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Έφηβος στη Wembley FC.

Στην Ακαδημία της Chelsea, όπου εισήχθη στην φιλοσοφία και στην ζωή του ποδοσφαίρου.
 
Έξω από τα γραφεία του Ολυμπιακού Πειραιώς, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Στην ομάδα Luton Town FC, στα βόρεια του Λονδίνου.

Στην Wealdstone FC έπαιξε στα Κολεγιακά του χρόνια.
 
Στη σπουδαία αγγλική ομάδα Stevenage FC έπαιξε στα Πανεπιστημιακά του χρόνια.
 
Στην Εθνική Παίδων Ελλάδος (U17)

Στην Εθνική Νέων Ελλάδος (U19)

O Τύπος, Αγγλικός, Ομογενειακός και Ελληνικός, αφιέρωσε αρκετό μελάνι για το Νίκο.
Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα, όπου η μεταγραφή του από την Chelsea στον Ολυμπιακό
προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εφημερίδων και δημοσιογράφων.

Ας του ευχηθούμε να απολαύσει τη μεγάλη επιτυχία του, κυρίως μέσα στο γήπεδο! Αναμένουμε δε σύντομα τη νέα ερυθρόλευκη φανέλα του, καθώς και φωτογραφίες από τη νέα του ομάδα για να τις αναρτήσουμε αμέσως στο ιστολόγιο!!!

1 comment:

Γιολάντα Σαλαπάτα said...

Μπράβο Σαλαπατάκι μας!!!
Σε παραδεχόμαστε!!