Wednesday 27 July 2016

Εσπερινός Αγ. Παντελεήμονος

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου τίμησε τον κύριο Προστάτη της χθες βράδυ τελώντας Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό.



Σε μια κατάμεστη εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγ. Παντελεήμονα και στην Αγ. Παρασκευή, ο πιστός λαός του Θεού, που αγαπάει και τιμά τους Αγίους μας, είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια πνευματική πανδαισία.



Την Ιερή Ακολουθία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Κοκλιώτης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Margate Ανατολικής Αγγλίας.  



Συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δρ. π. Χρυσόστομος Τύμπας, Ιατρός και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων ΒΔ Λονδίνου, καθώς και ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της φιλοξενούσας Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας.



Ο π. Βησσαρίων ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και έμπνευση, ερμηνεύοντας τους όρους «μαρτύριο» και «μαρτυρία», επισημαίνοντας τη μεγάλη αξία τους για τη ζωή της Εκκλησίας.



Οι Άρχοντες της Κοινότητας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δρα Σεραφείμ Κυριακίδη και οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, υποδέχονταν εγκάρδια τους προσκυνητές και προσέφεραν αβραμιαία φιλοξενία στην Κοινοτική Αίθουσα, μετά το πέρας της Ιερής Ακολουθίας.

1 comment:

Α. Παπαγιάννης said...

Χρόνια πολλά και ευλογημένα, και βοήθειά σας ο προστάτης Άγιος!