Thursday 14 July 2016

Γλυπτό στο πάρκο

Στο «Πάρκο της Ολλανδίας», δίπλα από την Ελληνική Πρεσβεία μας στο Δυτικό Λονδίνο, ανάμεσα σε όμορφα λουλούδια και άλλα φυτά, βρίσκει κανείς και θαυμάζει ένα όμορφο σουρεαλιστικό γλυπτό, με την επωνυμία «Tonda». Στα ιταλικά η λέξη «tondo» χρησιμοποιείται για κυκλικά έργα τέχνης. To «tonda» είναι η θηλυκή μορφή του εν λόγω όρου.


Είναι έργο του γνωστού Άγγλου καλλιτέχνη Jonathan Loxley, ο οποίος έχει σπουδάσει στη Φλωρεντία της Ιταλίας, και έχει ειδικευθεί στην γλυπτική έκφραση του «μυστικού», το οποίο γίνεται κατανοητό από τον καθένα, σύμφωνα με τη δική του φαντασία και το ιδιαίτερο πνευματικό και καλλιτεχνικό υπόβαθρο.


Ο καλλιτέχνης είπε για το έργο του αυτό: «In my work, I try to strip away the superficial so that it can be experienced at an elemental level. People respond to Tonda’s colour, texture, feel and shape in a way that is hard to describe to someone who hasn’t seen her». Γενικώτερα για το καλλιτεχνικό του έργο λέει: «The work is my journey, my ever developing understanding of life and a struggle to see the order and simplicity within it».

No comments: