Monday 20 August 2018

Με το... δεξί οι «Άγιοι»


…στην έναρξη της Πρέμιερσιπ στην Κομητεία του Middlesex

H St. Panteleimon FC ξεκίνησε το Σάββατο 18 Αυγούστου τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Πρωτάθλημα της Πρέμιερσιπ στην Κομητεία του Μiddlesex. Αυτό είναι στο 11ο επίπεδο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Πυραμίδας και οι «Άγιοι» έπαιξαν τον πρώτο τους επίσημο αγώνα εκτός έδρας, στο γήπεδο της PFC Victoria London, μιας ομάδας που θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος.


Ο αγώνας που διεξήχθη ήταν σκληρός, δυνατός, με αντιπάλους αποφασισμένους να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην έδρα τους. Αλλά φυσικά το μέταλλο των «Αγίων» είναι τόσο ισχυρό έως άσπαστο, που ακόμα και στις πολύ δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες λειτουργεί νικηφόρα και θριαμβευτικά.


Οι «Άγιοι» του Γιώργου Φραντζέσκου παράταξαν στη βασική ενδεκάδα το βαρύ πυροβολικό τους, με το οποίο επιχείρησαν και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι, να έχουν όλες τις πρωτοβουλίες, μεγάλη κατοχή της μπάλας, και θαυμαστή υπεροχή, με πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή, με πρωταγωνιστές τους κυνηγούς και τους επιθετικούς παίχτες της ομάδας.


Η υπεροχή αυτή των «Αγίων» έφερε στο 41ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου το πρώτο γκολ, από τη συνεργασία του Ayub Albadri με τον σέντερ-φορ Noyan Tajbakhsh (ο οποίος ήλθε στους «Αγίους» στη μέση της περσινής σεζόν από τη μεγάλη ομάδα της Τουρκίας Fenerbahçe)! Ο Νoyan έστειλε τελικά τη στρογγυλή θεά -με εμφατικό τρόπο- στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, βάζοντας την ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα μπροστά στο σκορ.


Το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο Rectory Meadow του Δυτικού Λονδίνου έληξε με 0-1, ενώ οι «Άγιοι» θα έπρεπε σίγουρα να είχαν βάλει και 2-3 άλλα τέρματα, έχοντας χάσει αρκετές καθαρές ευκαιρίες για γκολ.


Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς άλλη ιστορία. Οι παίχτες της Victoria μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Ξεκίνησαν με δύναμη, κατάφεραν να ελέγξουν το κέντρο του γηπέδου και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για γκολ, στις οποίες η άμυνα και ο τερματοφύλακας των «Αγίων» ανταποκρίθηκαν με ψυχραιμία κι επαγγελματισμό. Όμως στο 18ο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1.


Στη συνέχεια αύξησαν την πίεση στην άμυνα των φιλοξενουμένων κι εκεί αποδείχθηκε η αξία της άμυνας της ομάδας του Αγ. Παντελεήμονα, που με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Φραντζέσκου, αλλά και όλους τους παίχτες, που λειτούργησαν με αμυντική συνείδηση την ώρα της μεγάλης πίεσης, κατάφεραν να κρατήσουν την ισοπαλία μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.


Κι ενώ οι περισσότεροι άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της ισοπαλίας, οι παίχτες των «Αγίων» όργωναν το γήπεδο τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων, έτσι ώστε κυριολεκτικά στην εκπνοή του αγώνα, να έλθει και το πολυπόθητο νικητήριο τέρμα, με πρωταγωνιστές -αν και αντίστροφα- τους ίδιους παίχτες που συνεργάστηκαν για το πρώτο τέρμα της ομάδας. Έτσι, ο Noyan Tajbakhsh έδωσε έξυπνη ασσίστ στον Ayub Albadri, κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά με δυνατό σουτ το 1-2 και να ανεβάσει τον προπονητή, τον πάγκο και τους φιλάθλους των «Αγίων» στον 7ο ουρανό, από χαρά και αγαλλίαση!


Τελικά, η Ομάδα των «Αγίων» κατάφερε να εξασφαλίσει μια νίκη φωτιά, απαραίτητη για να βάλει την εμφατική σφραγίδα της και σε αυτό το Πρωτάθλημα. Οι «Άγιοι» βέβαια παραμένουν ταπεινοί και προσανατολισμένοι στους στόχους τους!!!


Τα επόμενα δύο παιχνίδια των «Αγίων», που θα είναι εντός έδρας, έχουν ως εξής:

St. Panteleimon v Larkspur Rovers, Τρίτη 21 Αυγούστου, 8.00 μ.μ.

St. Panteleimon v Indian Gymkhana Club, Σάββατο 25 Αυγούστου απόγευμα.

Photos: Alexios Gennaris!

No comments: