Saturday 25 August 2018

Ελληνορθόδοξη - Κοπτική Συναυλία


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Παρασκευή 24 Αυγούστου, μια πολύ όμορφη Συναυλία θρησκευτικών ύμνων, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου, των Κοπτών του Λονδίνου.



Η Συναυλία αυτή οργανώθηκε προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, με σκοπό να εορτασθεί το γεγονός της επετείου 30 χρόνων από της εκλογής και ενθρόνισής του στον βιβλικό θρόνο των Θυατείρων.



Ψυχή της Συναυλίας ήταν ο αγαπητός φίλος Μιχαήλ Henein, Καθηγητής της Ιατρικής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής - Χοράρχης, της Χορωδίας του Αγίου Κυρίλλου.



Συνδιοργανωτής ήταν ο μουσικολογιώτατος Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρας, ο οποίος έψαλλε και διηύθυνε την Ελληνορθόδοξη Χορωδία. Ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριο ήταν και η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς.



Ο Κόπτης Αρχιεπίσκοπος του Λονδίνου κ. Άγγελος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση και γλαφυρότητα, συγχαίροντας τον Άγιο Θυατείρων για τη μακρά Αρχιερατική Ποιμαντορία του στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή.



Του προσέφερε δε, μαζί με τον Καθ.  Μιχαήλ Henein, πολύ όμορφο δώρο, έναν πίνακα - προσωπογραφία του Σεβασμιωτάτου, από Κόπτη ζωγράφο.


Ο Άγιος Θυατείρων αντιφώνησε ευχαριστώντας όλους για την πολύ ευγενική, απλόχερη και γενναιόδωρη αυτή προσφορά τους, μέσω της οποίας τόσοι άνθρωποι από διάφορες χριστιανικές ομολογίες συνήχθησαν στον ίδιο χώρο, για να τιμήσουν τον εορτάζοντα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κοντινή Αίθουσα Εκδηλώσεων, όπου προσφέρθηκε αβραμιαία φιλοξενία από την Κοπτική Εκκλησία.

No comments: