Thursday 16 May 2024

«Απάνεμα» στην Κρήτη

 
Μόλις έλαβα έναν φάκελο, όπου η διεύθυνση του αποστολέα έγραφε «Μουρνιές, Χανιά». Μεγάλη χαρά μου προσέδωσε κατ’ αρχάς η λήψη του φακέλου και ακόμα μεγαλύτερη του περιεχομένου. Με ευγνωμοσύνη αλλά και με ειλικρινή ταπείνωση εκφράζω εγκαρδιότατες ευχαριστίες στον ελλογιμότατο αποστολέα, για τον εξαιρετικά κολακευτικό λόγο του και την προσφορά των υπέροχων έργων του.
 

Αποστολέας είναι ο αγαπητός φίλος και συνοδοιπόρος στα φωτεινά μονοπάτια της λαμπροφόρου Ποίησης Νίκος Ι. Χουρδάκης, ψυχολόγος, ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής, Ποιητής, κριτικός της λογοτεχνίας, Άνθρωπος της Επιστήμης και του Ζωηφόρου Πνεύματος, που κονταροχτυπιέται επιτυχώς με την πένα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
 

Στον φάκελο είχε εσωκλείσει δυο σελίδες πυκνής βιβλιοκριτικής για την πρόσφατη Ποιητική Συλλογή μας «Απάνεμα», ένα υπέροχο και μελωδικότατο δικό του στιχούργημα, καθώς και τρία αξιολογότατα επιστημονικά βιβλία του, με τίτλους θαυμαστούς: «Σύντομη αναφορά στη νευροψυχολογία της λύπης, του θρήνου και των δακρύων κατά την απώλεια προσφιλούς προσώπου», «Τα βασικά συναισθήματα στα ριζίτικα τραγούδια και δύο ακόμα κείμενα» και «Το αρχέτυπο της Μητέρας και το ήθος της Ελευθερίας από τα Άνθη Ευλαβείας στους Ελεύθερους Πολιορκημένους και στον Καπετάν Μιχάλη»!

No comments: