Friday 24 May 2024

Δεν υπάρχει Θεός!!!

 
Ο κόσμος επιστρέφει στα λόγια σοφίας του Stephen Hawking που δόθηκαν πριν από τον θάνατό του το 2018.
 

Ο αστροφυσικός έδωσε τόσα πολλά στον κόσμο πριν από το θάνατό του και είχε δυσοίωνα μηνύματα και για το μέλλον - προειδοποιώντας όχι μόνο ενάντια στην προσπάθεια επικοινωνίας με εξωγήινους πολιτισμούς, αλλά επίσης προσπαθώντας να μας προειδοποιήσει για το τι θα μπορούσε να φέρει ένα μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη.
 
Ο Χόκινγκ συλλογίστηκε τη θρησκεία και την πίστη στον Θεό στο βιβλίο του The Theory of Everything: The Origin and Fate of the Universe, το οποίο κυκλοφόρησε το 2002.
 
Έγραψε: «Για αιώνες, πίστευαν ότι άτομα με αναπηρία σαν εμένα ζούσαν κάτω από μια κατάρα που επέφερε ο Θεός.
 
Λοιπόν, υποθέτω ότι είναι πιθανό να έχω στενοχωρήσει κάποιον εκεί πάνω, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι ότι όλα μπορούν να εξηγηθούν με άλλο τρόπο, από τους νόμους της φύσης.
 
Αν πιστεύετε στην επιστήμη, όπως εγώ, πιστεύετε ότι υπάρχουν ορισμένοι νόμοι που πάντα τηρούνται. Αν θέλετε, μπορείτε να πείτε ότι οι νόμοι είναι έργο του Θεού, αλλά αυτό είναι περισσότερο ένας ορισμός του Θεού παρά μια απόδειξη για την ύπαρξή του».
 
Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού, συνέχισε γράφει:
 
«Είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε και είναι η άποψή μου ότι η πιο απλή εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει Θεός.
 
Κανείς δεν δημιούργησε το σύμπαν και κανείς δεν κατευθύνει τη μοίρα μας. Αυτό με οδηγεί σε μια βαθιά συνειδητοποίηση, ότι πιθανότατα δεν υπάρχει ούτε Παράδεισος ούτε μεταθανάτια ζωή.
 
Έχουμε αυτή τη μοναδική ζωή για να εκτιμήσουμε το μεγαλειώδες σχέδιο του σύμπαντος και για αυτό είμαι εξαιρετικά ευγνώμων».
 
Μιλώντας το 2014, τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Χόκινγκ είχε μια αυστηρή προειδοποίηση για την ανθρωπότητα πριν από το θάνατό του για τις δυνατότητες και την απειλή της τεχνητής νοημοσύνης.
 
Σε μια συνέντευξη στο BBC, ο Χόκινγκ προειδοποίησε: «Η ανάπτυξη πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής».
 
Ενώ η τεχνολογία μόλις είχε αρχίσει να αναδύεται, ο Χόκινγκ είχε την προνοητικότητα να θεωρήσει πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να επηρεάσει τις ζωές μας, ειδικά αν υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη.
 
ΠΗΓΗ: Microsoft Start
 
 
Σχόλιο του ιστολόγου:

Ευχαριστούμε τον μακ. Stephen Hawking για την προσφορά του στην επιστήμη. Προφανώς θα ήταν καλύτερα να είχε ασχοληθεί αποκλειστικά με τα θέματα που κατείχε καλά και είτε να ενημερωνόταν σωστά για τα θεολογικά ζητήματα είτε να τα άφηνε στους ειδήμονες. Εκεί που βρίσκεται τώρα θα του έχει αποκαλυφθεί σίγουρα ολόκληρη η αλήθεια!

No comments: