Monday 23 November 2009

Κοινωνία προσώπων

Μεγάλη χαρά μας έφερε η χθεσινή ημέρα. Το μεσημέρι είχαμε την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε στο σπιτικό μας πέντε φίλους και συνοδοιπόρους στα μονοπάτια της τέχνης.

Εν όψει της σημερινής εκδήλωσης στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, για την παρουσίαση των δύο ποιητικών μου συλλογών που εκδόθηκαν πρόσφατα, κατέφθασαν από την Αθήνα, ειδικά για την εκδήλωση αυτή, τρεις ερίτιμες και πανέμορφες κυρίες: η Φιλόλογος, Ιστορικός και Εκδότρια Δρ. Περσεφόνη Γιαννέλου, η Φιλόλογος κα. Καλλιόπη Δουρέκα και η Μαθηματικός κα. Αικατερίνη Δανιήλ - Πολυχρονιάδου.

Συνδαιτυμόνες στο τραπέζι, που έστρωσε με ιδιαίτερη μαεστρία η Καπετάνισσα, είχαμε επίσης και το ζεύγος των αγαπημένων φίλων μας ζωγράφων Αλέξη και Αθηνάς Καπράρα.

Όσον αφορά τα φαγητά, σαρακοστιανά βέβαια, ομολογώ ότι όλοι μας απολαύσαμε και γευθήκαμε υπέροχες γεύσεις, αφού -όπως είναι γνωστό- εμείς έχουμε ένα θηλυκό... Μαμαλάκη στο σπιτικό μας.

Για να ζηλέψουν οι φίλοι και όχι μόνο παρουσιάζω μερικά μόνο πιάτα, όπως γεμιστά (με ρύζι) καλαμαράκια, σολομό ψητό, γαρίδες τυλιγμένες σε φύλλο και κάποια εξαιρετικά εύγευστα ινδικά φαγητά.

Και που να σας λέω για εκείνα που δεν βλέπετε, όπως μελιτζάνες παπουτσάκια, μπάμπιες, κυπριακή κολοκυθόπιτα, νηστήσιμο γαλακτομπούρεκο, κουλουράκια του κρασιού και τόσα άλλα.

6 comments:

P. Kapodistrias said...

Ποίησιν δε χειρών αυτής αναγγέλλει το τραπέζι σας.

Ζήτω η Ποίηση!

logia said...

ποπο πεινασαμε!!!!
καλή επιτυχία στις ποιητικές συλλογές!!!
την καλημέρα μου

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Ζήτω! Και πάλι Ζήτω!

Κι αυτή (η Ποίηση αυτής) είναι μόνο σαρακοστιανή...

Anastasios said...

@ logia,

Καλημέρα από το βροχερό Λονδίνο!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Ωραία η συγκέντρωση αλλά....Πωπω νοστιμιές!!!!!!
:-)
Παρακαλώ την Καπετάνισσα, οι γαρίδες με το φύλλο τηγανιτές είναι νομίζω.

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Κώστας Καρακάσης said...

Μας ανοίξατε και πάλι την...Σαρακοστιανή όρεξη!!!!
Να είναι πάντα ευλογημένο το τραπέζι σας με όλα τα καλούδια της Καπετάνισσας....