Monday 25 January 2010

Βασιλόπιτα Πελοποννησίων Μ.Β.

Η Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας έκοψε χθες το απόγευμα την Βασιλόπιτά της.

Η παραδοσιακή αυτή τελετή είχε κανονισθεί να γίνει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά η βαρειά χιονόπτωση των ημερών εκείνων δεν επέτρεψε να γίνει η εκδήλωση τότε.

Έτσι, συνάχθηκε τώρα μια μικρή ομάδα Πελοποννησίων και αφού γευμάτισαν όλοι μαζί στο Ελληνικό Εστιατόριο Andy’s του Κεντρικού Λονδίνου έκοψαν και την πίτα και αντάλλαξαν ειλικρινείς ευχές για τη Νέα Χρονιά που μόλις ανέτειλε.

Πρόεδρος της Εταιρείας είναι η κα. Ντίνα Σταματελοπούλου - Κολοκυθά, απόγονος του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης 1821 Νικηταρά.

Στην τελετή προσφέρθηκαν δύο πίτες. Το φλουρί της μίας βρήκε ο ιδιοκτήτης του Εστιατορίου Πέτρος Οχτάρας, που κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Το φλουρί της άλλης δε, κέρδισε η Πρόεδρος της Εταιρείας.

Η ατμόσφαιρα στη σεμνή αυτή τελετή ήταν πραγματικά εορταστική.


Κάποιες καλλίφωνες Κυρίες τραγούδησαν παραδοσιακά και άλλα ελληνικά άσματα, δημιουργώντας έτσι μια ευφρόσυνη και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

5 comments:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

΄Εχουν άλλη βαρύτητα αυτές οι¨εκδηλώσεις στην ξενιτιά.
Για εμάς εδώ είναι απλά "ρουτινέρικες", στην αλλοδαπή όμως ...τρέμουν τα φυλλοκάρδια από συγκίνηση και νοσταλγία.
Καλή εβδομάδα,

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλοισμών

Anonymous said...

Μοραΐτες του Λονδίνου, γεια σας!!!
Χαίρομαι αφάνταστα που συνεχίζετε την κοπή της Βασιλόπιτας και κρατάτε ζωντανή την Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγάλης Βρετανίας!!!
Εύχομαι ολόψυχα να έχετε κουράγιο και υγεία, μεράκι και φαντασία, ορέ Μοραΐτες του Βορά!!!
Ένα από τα ιδρυτικά μέλη!!!
Δημήτρης

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

"Συγκίνηση και νοσταλγία" ήταν όντως τα κυρίαρχα στοιχεία στην εκδήλωση αυτή. Οι Κυρίες που τραγουδούσαν μας είπαν και ωραίες ιστορίες από τη ζωή τους στην Ελλάδα, αναφερόμενες βέβαια σε παλαιότερες και ωραιότερες εποχές...

Anastasios said...

@ Δημήτρης,

Είσαι όντως "ιδρυτικό μέλος" και έβαλες κι εσύ τη σφραγίδα σου, ιδιαίτερα στο Καταστατικό της Εταιρείας. Η Εταιρεία μας συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια ζωής...

Thomas Georgas said...

Αγαπητέ πάτερ, ήταν μια πολύ ωραία τελετή , ευχαριστώ για την πρόσκληση, Ο Θεός να σας δίνει δύναμη στον αγώνα σας, χαιρετισμούς στην οικογένειά σας,
Θωμάς Γεώργας