Saturday 11 May 2013

Ήρωες του Ποδοσφαίρου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των 140 της Σκωτσέζικης, κυκλοφόρησε προχθές από τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία νέα σειρά γραμματοσήμων, στα οποία απεικονίζονται ποδοσφαιρικοί ήρωες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.


Αυτοί που επιλέγησαν για τα γραμματόσημα ήταν 11 εξαιρετικά προικισμένοι ποδοσφαιριστές «με στυλ», όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι του Βρετανικού Φιλοτελισμού. Διακρίθηκαν για τις αθλητικές ικανότητές τους όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Η Royal Mail επιμελήθηκε την έκδοση των γραμματοσήμων, συμπεριλαμβάνοντας τεράστιους ποδοσφαιριστές από όλο το Νησί. Όπως τον θρυλικό αρχηγό της μοναδικής Εθνικής Αγγλίας που έχει κατακτήσει Μουντιάλ, τον Μπόμπι Μουρ. Τον μεγάλο Σκωτσέζο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Ντένις Λο, τον Ουαλό Τζον Τσαρλς και φυσικά τον Βορειοϊρλανδό Τζόρτζ Μπεστ.


«Όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο έχουν τους αγαπημένους τους παίκτες από το παρελθόν. Ίσως ήταν ένας από τους σπουδαίους που προσπαθούσαν να μιμηθούν τις κινήσεις του στην αυλή του σχολείου, ή ένας σούπερσταρ που τον έκαναν είδωλο ενώ παρακολουθούσαν από τις κερκίδες ως οπαδός. Είναι φανταστικό που η Royal Mail αποφάσισε να τιμήσει μια ολόκληρη ομάδα από ήρωες», τόνισε ο Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ, διευθυντής ποδοσφαιρικής ανάπτυξης στην FA.

No comments: