Tuesday 21 May 2013

Εκλογές Πελοποννησίων Μ.Β.


Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 19η Μαΐου 2013, στην Κρύπτη της Αγίας Σοφίας στο κεντρικό Λονδίνο, η Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές της Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας. Παρευρέθηκαν περί τα 100 άτομα, μέλη και φίλοι της Εταιρείας.


Κατ’ αρχάς ορίσθηκε το Προεδρείο της Γ.Σ., αποτελούμενο από τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα (ως Πρόεδρο), τον κ. Γιάννη Παναγόπουλο (ως Γραμματέα) και την δίδα Άντρεα Μάρκου (ως Έφορο).


Κατόπιν η απερχόμενη Πρόεδρος κα. Ντίνα Κολοκυθά παρουσίασε τον απολογισμό δραστηριοτήτων του Δ.Σ., ενώ η απερχόμενη ταμίας Δρ. Εύα Γκενάκου παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό. Η Γ.Σ. απεδέχθη τους απολογισμούς, ευχαρίστησε και συνεχάρη το απερχόμενο Συμβούλιο για τους κόπους και τα έργα του.


Στη συνέχεια, ακολουθώντας πιστά το Καταστατικό της Εταιρείας, ξεκίνησε η διαδικασία των Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Πρώτα έγινε η εκλογή Προέδρου από την ολομέλεια της Γ.Σ. και ύστερα η εκλογή μελών του Δ.Σ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι έλαβαν:

1). Δρ. Λένα Μάρκου: 59 ψήφους (εξελέγη)
2). Δρ. Βασίλειος Πολυχρονόπουλος: 23 ψήφους


Για το Δ.Σ. έλαβαν (εκλέγονται οι 8 πρώτοι):

1). Ξένη Χατζηθεοδωρίδη: 60 ψήφους
2). Δημήτρης Σαλαπάτας: 50 ψήφους
3). Βούλα Γιάννη: 45 ψήφους
4). Θεοδόσιος Ζαΐμης: 42 ψήφους
5). Χρύσα Λαμπρινάκου: 40 ψήφους
6). Εύα Γκενάκου: 35 ψήφους
7). Ιωάννης Παπασλιώτης: 34 ψήφους
8). Βασίλειος Ζαρίφης: 33 ψήφους (με κλήρωση)


9). Μαρία Οικονομοπούλου: 33 ψήφους (1η Αναπληρωματική)
10). Βασίλειος Πολυχρονόπουλος: 32 ψήφους (2ος Αναπληρωματικός)

11). Θεόδωρος Κομίνης: 29 ψήφους (1ος Επιλαχών)
12). Σωτηρία Κατσαρού: 27 ψήφους (2η Επιλαχούσα)
13). Φώτης Στίκας: 23 ψήφους (3ος Επιλαχών)
14). Άννα Μπίρη: 16 ψήφους (4η Επιλαχούσα)


Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος Δρ. Λένα Μάρκου στην πρώτη της δήλωση, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με χαρά και συναίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω την Προεδρία της Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας. Με τη βοήθεια όλων προσβλέπω σε λαμπρή παρουσία της Εταιρείας στην Κοινωνία μας».


Ας ευχηθούμε το νέο Δ.Σ. να δώσει το δικό του στίγμα στο χώρο της Ελληνικής Ομογένειας Μεγ. Βρετανίας και να εκπροσωπήσει επάξια την ένδοξη και ιστορικότατη ιδιαίτερη Πατρίδα μας!

No comments: