Wednesday 22 July 2015

Βοήθεια προς την Ελλάδα


Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, Αξιοτίμους Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, των Βοηθητικών Αδελφοτήτων Κυριών και Δεσποινίδων, των Σχολικών Επιτροπών, τους Συλλόγους, τα Σωματεία, τις Οργανώσεις και το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.


Αγαπητοί μας εν Κυρίω,

Απευθύνω τούτο το γράμμα για να ζητήσω την συμπαράσταση και την έμπρακτή σας βοήθεια προς την Ελλάδα, την οποίαν δέρνει η οικονομική κρίση η ανεργία και η φτώχεια. Γι’ αυτό πολλοί νέοι και νέες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και καταφεύγουν σε ξένες χώρες, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, για να σταδιοδρομήσουν και να φροντίσουν τις οικογένειές τους. Η Ελλάδα χάνει ένα μεγάλο κεφάλαιο από τα νέα και μορφωμένα παιδιά της. Το χειρότερο δε είναι ότι στην Ελλάδα σήμερα πολύς κόσμος στερείται τα στοιχειώδη πράγματα της ζωής, το καθημερινό φαγητό και την στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη, που είναι για όλους αναγκαία, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, του φτωχούς και τους ανέργους και προπάντων εκείνους που έχουν να θρέψουν μικρά παιδιά και γέροντες γονείς.
           
Γι’ αυτό, κάμνουμε θερμήν έκκληση στα αισθήματά σας, να περιφέρετε έκτακτον δίσκον για την Ελλάδα. Τα χρήματα που θα προσφέρετε θα σταλούν στις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και προπάντων σε εκείνες που είναι φτωχές, έχουν δημιουργήσει συσσίτια και προσφέρουν καθημερινά φαγητό και βοήθεια σε εκείνους που έχουν απόλυτη ανάγκη. Με αυτόν τον απλό και ιερό τρόπο θα συνδράμουμε και μεις κατά δύναμη τους αδελφούς μας, οι οποίοι πιέζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Συμβουλεύουμε πατρικά και θερμά τους Ιερείς να αναγνώσουν από άμβωνος τούτο το γράμμα και να κάμουν έκκληση στο Εκκλησίασμα να βοηθήσει. Οι δε Επίτροποι των Ναών να περιφέρουν τον έκτακτον δίσκο την Κυριακή 19 ή 26 Ιουλίου, 2015, τα δε δώρα των πιστών να σταλούν αμέσως εις την Αρχιεπισκοπή, η οποία θα τα προωθήσει εις την Ελλάδα.

Οι επιταγές να γίνονται στο όνομα της Αρχιεπισκοπής: THE ARCHDIOCESE OF THYATEIRA.

Όσοι πιστοί θέλουν να κάνουν απευθείας κατάθεση, θα πρέπει να γίνει στα παρακάτω στοιχεία:

BANK: BANK OF CYPRUS UK
SORT CODE: 40-63-77
ACCOUNT NUMBER: 34735111 (GREEK RELIEF FUND)
BIC: BCYPGB2L
IBAN: GB70 BCYP 40637734735111 ή

BANK: NATIONAL BANK OF GREECE
SORT CODE: 406204
ACCOUNT NUMBER: 39117415
BIC: ETHNGB2L
IBAN: GB44ETHN40620439117415

Αναμένουμε ότι όλοι θα κάμουμε το καθήκον μας με γενναιοδωρία και με ιλαρότητα, για να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας εκείνους που χρειάζονται την δική μας έμπρακτη αγάπη και στοργή.  Είναι περιττό να υπενθυμίσω ότι η βοήθεια προς τους άλλους, «τους πλησίον», είναι στοιχειώδες καθήκον από μέρους μας. Γι’ αυτό έχω εμπιστοσύνη ότι όλοι θα συνδράμετε γενναιόδωρα για να ανακουφιστούν οι αδελφοί μας στην Ελλάδα που λόγω της οικονομικής κρίσεως έχουν ανάγκη της δικής μας φιλοστόργου καρδίας και αγάπης. Έχω την ιερή ελπίδα ότι ο καθένας και καθεμιά Ορθόδοξος Χριστιανός, και προπάντων οι Απόδημοι Έλληνες και Ελληνίδες θα κάμετε το καθήκον σας με το παραπάνω. Ο Άγιος Θεός -διά πρεσβειών της Παναγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας και Πάντων των Αγίων- να σας τα αποδώσει εκατονταπλάσια. Και ευχόμενος υγεία και Καλό Καλοκαίρι σε μικρούς και μεγάλους διατελώ μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης και τιμής.

Λονδίνο, Ιούλιος 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

Σημείωση: Να διαβαστεί αντί Κηρύγματος την Κυριακή 19 και 26 Ιουλίου 2015

No comments: