Thursday 1 September 2016

Συναγερμός στις Χριστιανικές Εκκλησίες της Βρετανίας

Η αντιτρομοκρατική προειδοποίησε για επιθέσεις του ISIS

Εκφράζονται φόβοι για χτυπήματα a la Νορμανδίας

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας όλες τις Χριστιανικές εκκλησίες στη χώρα προειδοποιώντας πώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ενός χτυπήματος ή συντονισμένων επιθέσεων των ισλαμιστών του ISIS κατά των ναών ή των ιερέων με μαχαίρια, όπως έχει άλλωστε συμβεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror On Line, όλοι οι εκκλησιαστικοί ηγέτες των χριστιανικών δογμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιήθηκαν να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στις εκκλησίες τους και να μην φοράνε το λευκό κολάρο στο λαιμό, διακριτικό των δυτικών ιερέων.

Οι βρετανικές Αρχές ανησυχούν ότι εξτρεμιστές τρομοκράτες θα επιχειρήσουν μια σφαγή σαν εκείνη στη Νορμανδία της Γαλλίας, που δύο φανατικοί εισήλθαν μέσα σε ένα ναό και αποκεφάλισαν τον ιερέα.

Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας προειδοποιούν ότι επίκειται επίθεση σε εκκλησία σε βρετανικό έδαφος, γιατί οι εκκλησίες είναι «εύκολοι στόχοι» για τους τρομοκράτες. Συμβουλεύουν επίσης τους ιερείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις Κυριακές που λειτουργούν και τα κατηχητικά.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή ο καθολικός ιερέας Άλμπερτ Παντιάνγκαν μαχαιρώθηκε από έναν “μοναχικό λύκο”, θαυμαστή του ISIS, στην Ινδονησία. Ο φανατικός ισλαμιστής είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ενεργοποιήσει το γιλέκο του με τα εκρηκτικά, δεν τα κατάφερε, και τότε επιτέθηκε με το μαχαίρι.

Στις 26 Ιουλίου ο 85χρονος καθολικός ιερέας Ζακ Αμέλ αποκεφαλίστηκε μέσα στην εκκλησία του, στη Νορμανδία της Γαλλίας, από δύο τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εφημέριος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε στη Mirror ότι ειδοποιήθηκαν από την Εκκλησία να μην φοράνε τα λευκά κολάρα δημοσίως επειδή τους καθιστούν πιθανούς στόχους. Επίσης ζητήθηκε από τους ιερείς να μην μένουν μόνοι τους στις εκκλησίες.

Ο Χριστιανισμός υπό διωγμό...

ΠΗΓΗ: ProNews

No comments: