Tuesday 20 September 2016

Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος!!!

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος των Ορθοδόξων Φοιτητών του Εδιμβούργου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς του Πανεπιστημίου της πόλης. Η πρώτη εκδήλωση συμπεριλάμβανε συνάντηση όλων των εκπροσώπων των θρησκειών, δίνοντας την ευκαιρία για φιλικές συνεργασίες στον τομέα της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής δράσης καθ’όλης της πολυθρησκευτικής και πολυπολιτισμικής φοιτητικής κοινότητας, της Σκωτσέζικης πρωτεύουσας.



Επί τη ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, ο Συλλογός μας προσέφερε φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά για την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, Παράδοση, τη Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας μας, και καλέσαμε όλους τους παρευρισκόμενους στον Αγιασμό και την πρώτη μας συνάντηση στις 29 του μηνός.



Στη συνέχεια λάβαμε μέρος στο λεγόμενο «Freshers Fair». Στην εκδήλωση αυτή, οι φοιτητές μπορούν να γραφτούν, και να γίνουν μέλη, στους διάφορους συλλόγους και οργανισμούς του Πανεπιστημίου. Η Ορθόδοξη παρουσία, όπως πέρσι, ήταν επιτυχημένη, με φοιτητές απο διάφορες χώρες και κουλτούρες, δείχνοντας ενδιαφέρον, σεβασμό και αγάπη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, θέλοντας να ακολουθήσουν τον Φωτοδότη Χριστό.



Πιστεύουμε πως συμμετέχοντας σε αυτές τις ενθαρρυντικές εκδηλώσεις (διαδίδοντας και ομολογώντας την Ορθόδοξη πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό παρατεινόμενον στους αιώνας) είναι πολύ σημαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Νεολαίας μας στην διασπορά, και ότι δείχνει και καλό παράδειγμα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συμβίωσης.

Αλέξης Φλωρίδης
Πρόεδρος Συλλόγου Ορθοδόξων Φοιτητών Πανεπιστημίου Εδιμβούργου

No comments: