Saturday 17 September 2016

Αγιασμός στο Ελλ. Σχολείο Αγ. Γρηγορίου

Χθες είχα τη μέγιστη χαρά να επισκεφθώ την υπέροχη, ιστορική και γραφικότατη πόλη Beaconsfield, που βρίσκεται μεταξύ Λονδίνου και Οξφόρδης.



Κύριος σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να τελέσω τον Αγιασμό στο Ελληνικό Σχολείο της πόλης, το αφιερωμένο στον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Στην περιοχή εκεί διαμένει μια ομάδα συμπατριωτών μας, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από τον Ελληνισμό της Νότιας Αφρικής.



Εκείνο που τους ενώνει και τους συνάζει τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, είναι το Ελληνικό Σχολείο, το οποίο αριθμεί περί τους 20 μαθητές και λειτουργεί κάθε Παρασκευή βράδυ. Το Σχολείο διευθύνει η έμπειρη εκπαιδευτικός κα. Λίζα Πηγιώτη. Διδάσκει επίσης και η νέα εκπαιδευτικός Άντρια Χριστοφόρου. Πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα ανέλαβε πρόσφατα ο Ανδρέας Λογοθέτης, διαδεχόμενος τον πρώτο Πρόεδρο της Κοινότητας, οδοντίατρο Δρα. Γεώργιο Γιαννούλια.



Ας ευχηθούμε μια καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά σε όλους, στα επιμελέστατα παιδιά μας, στις αφοσιωμένες δασκάλες και στους συνεπίκουρους γονείς!

π. Α.Δ.Σ.

1 comment:

savvas said...

Σας ευχαριστούμε παρα πολυ για την συνεχη συμπαρασταση στο σχολειο μας και την κοινοτητα μας...