Tuesday 13 September 2016

Συνέδριο για την Ομογένεια Η.Β.

Greeks & Cypriots
In the United Kingdom, 1815-2015:
Culture, Commerce & Politics

To Kέντρο Σπουδών της Ελληνικής Διασποράς (CGDS), που λειτουργεί εντός του Ελληνικού Ινστιτούτου, το οποίο είναι Τμήμα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway College), οργανώνει διήμερο Συνέδριο με το παραπάνω θέμα.


Το εν λόγω Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Κέντρο (Hellenic Centre, 16-18 Paddington Street, London W1U 5AS), την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου & το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016.


Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι πλουσιότατο, με πολλές και ποικίλες διαλέξεις, που αναφορά έχουν στην ιστορική πορεία και προσφορά Ελλαδιτών και Κυπρίων στη φιλόξενη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου.


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, η Ελληνική Πρεσβεία και η Κυπριακή Ύπατη Αρμοστεία υποστηρίζουν το Συνέδριο. Για τούτο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Δημ. Καραμίτσος - Τζίρας και ο Ύπατος Αρμοστής κ. Ευρ. Ευριβιάδης θα χαιρετίσουν το Συνέδριο την πρώτη ημέρα.


Ο παρών ιστολόγος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας θα ομιλήσει την πρώτη ημέρα (στις 5.00 μ.μ.) με θέμα: «Τhe Founding and Early Years of the Greek Community in Cardiff, South Wales»!

No comments: