Thursday 5 January 2017

Ι.Ν. Αγ. Αικατερίνης Λονδίνου

Μια πολύ καλά οργανωμένη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα βρίσκεται στο Βόρειο Λονδίνο και έχει ως κέντρο της τον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στη Μεγαλομάρτυρα και Πάνσοφο Αγία Αικατερίνη.



Η Κοινότητα ιδρύθηκε στην περιοχή το Friern Barnet του Βορείου Λονδίνου το 1985. Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας είναι ο δραστήριος, ευρυμαθής και πολυτάλαντος Αρχιμ. Δαμιανός Κωνσταντίνου και Εφημέριος ο εκλεκτός και πεπαιδευμένος Οικον. Γρηγόριος Wellington, Αγγλικής καταγωγής.



Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας, η ιστορία του Ιερού Ναού «πηγαίνει 800 χρόνια πίσω όταν ήταν μονή “Friary” - Οι Friars (Φράϊαρς) ήταν καλόγεροι που ο σκοπός τους ήταν να υπηρετούν την κοινότητα. Η μονή εξυπηρετούσε προσκυνητές των Αγίων Τόπων από και προς το St. Albans (Σαιντ Άλμπανς) στα βόρια. Το σημερινό κτήριο χρονολογείται από το 1853».



Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται αναγκαία έργα αναστήλωσης του Κοινοτικού Ιερού Ναού, που περιλαμβάνουν εκσυγχρονισμό των διαφόρων χώρων του Ναού, επισκευή του εξωτερικού πέτρινου τοίχου, καθαρισμό των τοίχων και της οροφής, καθαρισμό των καμάρων και εργασίες στην πέτρα του τοίχου, εγκατάσταση νέου εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού, εγκατάσταση ηχητικού συστήματος, τοποθέτηση του εικονοστασίου κ.ά.



Το συνολικό κόστος υπολογίζεται να περάσει το ποσό των £150.000. Στο σχετικό φυλλάδιο της παρούσας ανάρτησης διαβάζει κανείς τα σχετικά με το έργο, καθώς και τους τρόπους προσφοράς. Ευχόμαστε ολόψυχα το έργο να ολοκληρηθεί σύντομα με επιτυχία και σύμφωνα με το πρόγραμμα των Αρχόντων της Κοινότητας.

No comments: