Friday 18 December 2009

Χριστουγεννιάτικες κάρτες [Α΄]

Ανταλλάσσουμε πολλές κάρτες αυτές τις εορταστικές ημέρες. Είναι παράδοση ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Εσπερία. Μάλιστα οι Άγγλοι έχουν ως έθιμο και αυτό που ονομάζουν «χριστουγεννιάτικη επιστολή». Σ’ αυτήν γράφουν, εκτός από τις επίκαιρες ευχές, τα οικογενειακά νέα όλου του χρόνου που πέρασε. Έτσι κρατούν τους φίλους και γνωστούς ενήμερους για την εξέλιξη της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τους. Εμείς λάβαμε μέχρι τώρα, εκτός των άλλων, και κάποιες κάρτες που ξεχωρίσαμε με υποκειμενικά κριτήρια, και τις παραθέτουμε παρακάτω.

Από την ιστορική Κοινότητα του Κάρδιφ της Ουαλίας:

Από το Συμβούλιο Εκκλησιών της Αγγλίας:

Από το νέο Ελληνικό Περιοδικό της Ομογένειας «The Hellenic Times of GB»:

Aπό τον Καθ. Κώστα Χατζηστεφάνου (Κύπρος):

Η επόμενη κάρτα εικονίζει τη Γέννηση από την Ι.Μ. Οσίου Λουκά:

3 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Πόσο ά-Χριστοι έχουμε γίνει... Season's greetings και άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Θα ανεχόταν άραγε ένας μουσουλμάνος να του εύχονται κάτι τέτοιο στο Ραμαζάνι; Ας σκεφτούμε λίγο μέχρι που μας οδηγεί η "πολιτική ορθότητα".
Καλά Χριστού-γεννα!

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Οι 4 από τις 5 κάρτες που ανήρτησα είναι όντως χριστιανικές.

Η άλλη, που έρχεται από το νέο ελληνικό περιοδικό, είναι αυτό που λες. Κρατάει αυτή τη στάση της πολιτικής ορθότητας. Είναι επιλογή της εκδότριας.

Πάντως η Καρντιφιανή θα πρέπει να σου άρεσε.

Α. Παπαγιάννης said...

Πάντα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη τόσο τον Αγ. Νικόλαο του Κάρδιφ όσο και όλους εσάς που μας δεχθήκατε τότε κοντά σας. Καλή συνέχεια!