Wednesday 26 January 2011

Παζάρι Βιβλίου

Αυτές τις ημέρες (21 Ιανουαρίου - 9 Φεβρουαρίο 2011) πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το ετήσιο Παζάρι Βιβλίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά είναι: 10.00 π.μ. - 9.45 μ.μ.

Είναι μια ενδιαφέρουσα γιορτή βιβλίου, όπου κανείς μπορεί να βρει μια μεγάλη ποικιλία, παλιών και νέων βιβλίων, καινούργιων ή και «μεταχειρισμένων», που όλα όμως πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Είναι ό,τι καλύτερο για καιρούς χαλεπούς, όπως οι σύγχρονοι.

Έτσι ο χώρος και η ευκαιρία αυτή προσφέρεται για την αγορά πολλών και διαφόρων βιβλίων, είτε για προσωπικό διάβασμα ή μελέτη, είτε ακόμα και για δώρα.

Στο Παζάρι μπορεί κανείς να βρει και να προμηθευτεί ακόμα και σπάνιες εκδόσεις, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και εκδοτών.

Προσωπικά είχα τη δυνατότητα να βρεθώ στη διαμαντόπετρα την πρώτη ημέρα του Παζαριού και βέβαια δεν έχασα την ευκαιρία να το επισκεφθώ.

Θα πρέπει να ομολογήσω ότι, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που τράβηξα, είχε πάρα πολύ κόσμο, που περπατούσε με βήμα σημειωτόν μέσα στην Έκθεση.

Θα ήθελα να επισημάνω και μια αδυναμία, ότι το Παζάρι είχε ταμεία μόνο στη μία πλευρά (έξοδο) και η ουρά προς αυτά, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα ήταν πάνω από 200 μέτρα. Όταν το κατάλαβα, και άκουσα και μια κυρία να λέει πως βρίσκεται στην ουρά πάνω από μία ώρα, άφησα σ’ ένα πάγκο τα βιβλία που είχα διαλέξει και αναχώρησα με άδεια τα χέρια, πολύ δυσαρεστημένος που δεν είχα χρόνο να μείνω για να πληρώσω τα βιβλία αυτά.

No comments: