Saturday 15 January 2011

Byzantium Café

Στο κεντρικό Λονδίνο και συγκεκριμένα στην περιοχή που ονομάζεται Bayswater, σχεδόν απέναντι από τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, βρίσκεται ένα διακριτό σημείο συνάντησης των Ελλήνων της πόλης. Είναι το καφενείο ή καφετέρια με την παραδοσιακή ονομασία «Βυζάντιο».


Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, Παύλος και Νίκος, έκαναν μια πολλή μεγάλη προσπάθεια να το ανακαινίσουν και τελικά κατάφεραν να συνθέσουν το παλιό (τραπέζια με μαρμάρινο top και κλασικές ξύλινες καρέκλες) με το νέο (ωραία μοντέρνα χρώματα).


Τυρόπιτες, μπουγάτσες, σπανακόπιτες και σπιτικά γλυκά είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη στο Βυζάντιο. Ο καφές συνοδεύεται πάντα -κατά την ελληνική συνήθεια- με ένα ποτήρι νερό.


Ελληνική τηλεόραση είναι πάντα διαθέσιμη. Πολλοί μαζεύονται με την παρέα τους για να παρακολουθήσουν ομαδικά ποδοσφαιρικούς αγώνες του ελληνικού και ξένων πρωταθλημάτων, μέσα σε μια θερμή ελληνική ατμόσφαιρα.


Η διεύθυνση του καφενείου είναι: Byzantium Café, 31 Moscow Road, Bayswater, London W2 4AH. Οι κοντινότεροι σταθμοί του μετρό είναι: Bayswater, Queensway.

1 comment:

Anonymous said...

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το όνομα Βυζάντιο του εν λόγω Cafe εδόθη εις ανάμνηση και κατά κάποιο τρόπο συνέχιση του παλαιότερα υπάρχοντος ομώνυμου καφενείου στην Ερέτρια αλλά και εις μνήμη του ...μπάρμπα Θανάση. Νίκος Τερζάκης