Saturday 8 September 2012

Aποκαλυπτήρια αγάλματος

Αύριο Κυριακή το μεσημέρι θα γίνουν στην περιοχή του Βασιλικού Δημαρχείου Greenwich του Λονδίνου τα αποκαλυπτήρια του Ελληνικού Ολυμπιακού αγάλματος της Νίκης, που ήταν η μυθολογική θεά της νίκης.

Το εν λόγω άγαλμα, ύψους τεσσάρων μέτρων, που πλάσθηκε από τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Παύλο Άγγελο Κουγιουμτζή, προσφέρεται από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας στην πόλη του Λονδίνου, η οποία φιλοξένησε με επιτυχία φέτος το καλοκαίρι τους νεώτερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή αυτή θα είναι η κεντρική εκδήλωση ολοκλήρωσης και αποχαιρετισμού των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012.

1 comment:

Α. Παπαγιάννης said...

Αν επιτρέπεται μια απλοϊκή ερώτηση: ποιος πλήρωσε το κόστος της κατασκευής του αγάλματος; Σε μια εποχή που οι δήμοι της Ελλάδος έχουν απλωμένο το χέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών για να καλύψουν τους μισθούς του προσωπικού τους και άλλες λειτουργικές δαπάνες, μια τέτοια χειρονομία θα μου φαινόταν το λιγότερο άκαιρη. Και κάτι άλλο. Χρωστούμε εμείς χάρη σε όποια χώρα οργανώνει τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, ή μήπως θα έπρεπε εκείνη να χρωστάει σε μας;