Wednesday 26 September 2012

Σύναξη Ιερέων Λονδίνου

          Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25η Σεπτεμβρίου τ.έ., στους Κοινοτικούς χώρους του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου Νοτίου Λονδίνου, Σύναξη των Ιερέων που διακονούν στη μεγαλούπολη του Λονδίνου. Tη Σύναξη διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας και προήδρευσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος. Συμμετείχαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος και 30 περίπου Ιερείς.
 

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος έκανε εισήγηση στην οποία αναφέρθηκε σε διάφορα ποιμαντικά ζητήματα που χρήζουν επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην πρόθεση του ιδίου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να οργανωθεί ειδικός εορτασμός για να τιμηθούν τα 90-χρονά της. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω θυγατρική αυτή Εκκλησία του πάνσεπτου Οικουμενικού Θρόνου ιδρύθηκε το 1922, με πρώτο Αρχιεπίσκοπο τον διακεκριμένο Ιεράρχη και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Γερμανό Στρηνόπουλο.
 

Κατόπιν δόθηκε αρκετός χρόνος για γενική συζήτηση πάνω στα σπουδαία θέματα που εισηγήθηκε ο Άγιος Θυατείρων στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη Σύναξη ήταν και τα παρακάτω:
 


·        Τα έντυπα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
·        Η ραδιοφωνική και η τηλεοπτική εκπομπή.
·        Το επικείμενο Εκπαιδευτικό Συνέδριο του ΕΦΕΠΕ.
·        Το επόμενο Ιερατικό Συνέδριο του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπικοπής για το 2013, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Bristol και Weston-super-Mare.
 
 
·        H στελέχωση των διαφόρων Ιερατικών Επιτροπών της Αρχιεπισκοπής.
·        Το σπουδαίο και επείγον θέμα της Οικογενειακής Προστασίας.
·        Το Ταμείο Ασφαλίσεως και Συντάξεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
·        Ο Έρανος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ελληνορθόδοξης Ομογένειας Ην. Βασιλείου, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού.
 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνάξεως η φιλοξενούσα Κοινότητα, προσέφερε πλουσιότατο γεύμα στους Συνέδρους Ιερείς. Κατόπιν όλοι ανεχώρησαν με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αγίου Θυατείρων για τις θεοφιλείς Κοινότητές τους.
 
Πρωτοπρ. Α.Δ.Σ.

No comments: