Thursday 22 August 2013

Ακολουθείστε το κοπάδι

Με τον τίτλο αυτό γίνεται αυτή την εποχή μια μεγάλη έκθεση καλλιτεχνικών έργων γλυπτών ελεφάντων, και περιοδεύει από πόλη σε πόλη σε όλη την Αγγλία.




Σκοπός της ανοικτής αυτής έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται σε εμπορικά κέντρα, έτσι ώστε να την δουν και να την προσέξουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι, είναι η συνειδητοποίηση του κόσμου αναφορικά με τον Ασιατικό ελέφαντα.



Το εν λόγω ζώο απειλείται με αφανισμό. Για τούτο πολλές οργανώσεις σκέφτηκαν και αποφάσισαν να οργανωθεί αυτού του είδους η παρέλαση ελεφάντων, όπως επίσης ονομάζεται η κίνηση αυτή, για να σωθεί ο Ασιατικός ελέφαντας.



Πολλοί και μάλιστα διάσημοι άνθρωποι της τέχνης και της επιστήμης υποστηρίζουν την κίνηση αυτή κι ευελπιστούν να έχει η προσπάθεια αυτή θετικά αποτελέσματα.



Παράλληλα με την έκθεση των γλυπτών ελεφάντων θα υπάρχουν και διάφορα μεγέθη γλυπτών ελεφάντων προς πώληση. Το χρηματικό προϊόν από τις πωλήσεις θα δοθεί στο Ίδρυμα Ασιατικού Ελέφαντα, το οποίο εργάζεται σκληρά και δυναμικά για την διατήρηση του ζώου αυτού.



Αξίζει να υπογραμμισθεί και η προσφορά πολλών Άγγλων καλλιτεχνών, οι οποίοι εργάσθηκαν με υπομονή και αφοσίωση για να υλοποιηθεί η έκθεση αυτή.



Το μοντέλο Claudia Schiffer, που υποστηρίζει την παρέλαση ελεφάντων, ανέφερε χαρακτηριστικά: "I love elephants and so I went with my family to the previous Elephant Parade in London.  My children were fascinated by them and we ended up taking a picture with each elephant. We're all so excited to be part of this great fund raising initiative”. 

No comments: