Tuesday 27 September 2016

Η Διδακτορική Διατριβή [Α΄]

Πριν από λίγες ώρες κρατήσαμε στα χέρια μας για πρώτη φορά, με απέραντη χαρά και υπέρμετρη υπερηφάνεια, την εκτυπωθείσα Διδακτορική Διατριβή του πρωτότοκου Δημητρίου - Φιλίππου Σαλαπάτα. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να περιγράψει με ανθρώπινα λόγια τη συγκίνηση και τον πλούτο των συναισθημάτων που κατακλύζουν τον γονέα σε μια τέτοια στιγμή.


Το θέμα της Διατριβής είναι: «The Fellowship of St. Alban and St. Sergius: Quest for Truth, Quest for Theology, Quest for Unity. An Exploration of Eastern Orthodox and Anglican Ecumenical Theological and Ecclesiological Relations from 1927 until 2012»!


Είναι ένα επιστημονικό έργο 102.000 λέξεων. Επιβλέποντες Καθηγητές ήταν ο διακεκριμένος Έλληνας Θεολόγος Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος και ο Άγγλος Καθηγητής Ιστορίας Δρ. Colin Haydon.


Είμαστε ευγνώμονες στον Άγιο Θεό μας που φώτισε, ενέπνευσε και αξίωσε το παλληκάρι μας να κάνει αυτό το κοπιαστικό ταξίδι της έρευνας και της επιστημονικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τη δίκαιη έγκριση από το Πανεπιστήμιο του Winchester της εν λόγω Διατριβής.


Σε λίγες εβδομάδες (19 Oκτωβρίου) θα συνοδεύσουμε τον λεβέντη μας στην Oρκωμοσία του (Graduation)! Προσβλέπουμε με μεγάλη λαχτάρα να βιώσουμε την υψηλή εκείνη εμπειρία.

2 comments:

Αρης Τεγος said...

Συγχαρητήρια Δημήτρη. Και σ΄ανώτερα σου ευχόμαστε όλοι μας. Ευτυχώς στον κόσμο μας δεν έχουν χαθεί παντελώς οι πραγματικές αξίες και βρίσκονται εκεί για να μας υπενθυμίζουν πως η ελπίδα δε χάθηκε.Συγχαρητήρια και στους δύο γονείς σου. Αρης, Γιώργος, οικογένεια.

Α. Παπαγιάννης said...

Με πολλή χαρά διαβάσαμε τα νέα. Συγχαρητήρια στον Μίμη, πάντα πρόοδο και επιτυχίες, και να έχει τον φωτισμό του Θεού σε όλες του τις προσπάθειες. Ευχόμαστε καλή αξιοποίηση του κόπου του.
Αντώνης και Χρύσα