Friday 30 March 2012

Σύσκεψη Κληρικών Λονδίνου

Χθες πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Σύσκεψη Κληρικών Μείζονος Λονδίνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, την οποία είχε καλέσει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος. Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στους νεόδμητους Εκκλησιαστικούς και Κοινοτικούς χώρους της φιλοπρόοδης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδινου. Την παρακολούθησαν δε 30 Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Προήδρευσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος. Συμμετείχαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους Κληρικούς και εισηγήθηκε τα θέματα της Σύσκεψης. Αυτά αφορούσαν κατ’ αρχάς τις Τελετές της επικείμενης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, τη Θεία Κοινωνία που προσφέρεται στους εργαζομένους πιστούς μας τις Άγιες αυτές Ημέρες, καθώς και την Τελετή του Αγίου Μύρου, που θα πραγματοποιηθεί κατά την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης, έγινε εκτενή αναφορά στον πραγματοποιούμενο Έρανο στην Ομογένεια της Μεγάλης Βρετανίας υπέρ των εν ανάγκη ευρισκομένων αδελφών μας στην Ελλάδα. Στον Έρανο αυτό, όπως είναι γνωστό, ηγείται η Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συλλεγεί το ποσό των 35.000 λιρών στερλινών, οι οποίες σύντομα θα αποσταλούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προς ανακούφιση των χειμαζομένων αδελφών μας εκεί.

Στη συνέχεια έγινε ευρεία συζήτηση, με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών, για την προσπάθεια ίδρυσης Ελληνορθόδοξου Ομολογιακού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στο Βόρειο Λονδίνο και για άλλα συναφή Εκπαιδευτικά θέματα, τα οποία απασχολούν και ενδιαφέρουν την οργανωμένη Ομογένεια, αλλά και κάθε Ελληνορθόδοξη οικογένεια ξεχωριστά. Τέλος δε, ανακοινώθηκε ότι η φετινή τριήμερη Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ι.Α. Θυατείρων και Μ.Β. θα πραγματοποιηθεί στο Southampton της Νότιας Αγγλίας από Τρίτη 24η έως και Πέμπτη 26η Απριλίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Σύσκεψης, η φιλοξενούσα Κοινότητα, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Παντελή Δημοσθένους και την Πρόεδρο της Βοηθ. Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, προσέφερε γεύμα στους Κληρικούς.

Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα
Πηγή: Romfea

No comments: