Friday 14 June 2013

20 χρόνια στο Harrow

Ήταν μια ημέρα σαν σήμερα, 14 Ιουνίου, όταν πριν από 20 ολόκληρα χρόνια (το 1993) ερχόμασταν και αναλαμβάναμε τη νέα μας διακονία στη θεοφιλή και φιλογενή Κοινότητα του Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.


Είχαμε προηγουμένως υπηρετήσει για 6 χρόνια στην ιστορική Ελληνική Κοινότητα του Κάρδιφ στη Νότια Ουαλία, η οποία είχε ιδρυθεί το 1873, από Έλληνες ναυτικούς!


Από την πρώτη στιγμή οι Άρχοντες και ο λαός της Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονος μας αγκάλιασαν και μας προσέφεραν ανοικτές τις καρδιές τους και την ευγενική συνεργασία τους.


Τις πρώτες ώρες μας επισκέφθηκαν με χαμόγελα, με λουλούδια, με γλυκύτητα και με ειλικρινή αγάπη πολλοί άνθρωποι της Κοινότητας, άνδρες και γυναίκες. Τους θυμόμαστε όλους και τους αγαπούμε πολύ. Κάποιοι βέβαια έχουν ήδη μετακομίσει στον ουρανό.


Από την αμέσως επόμενη ημέρα αρχίσαμε την πλήρη δραστηριοποίησή μας, στην Κοινότητα, στο Ναό, στο Ελληνικό Σχολείο, στα τοπικά Νοσοκομεία... Η Κοινότητα τότε δεν είχε δικούς της Εκκλησιαστικούς και Κοινοτικούς χώρους. Σήμερα έχει! Εργαστήκαμε όλοι μαζί, ακριβώς όπως μας δίδαξε ο παππούς μας ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.



Με τη βοήθεια, την ευλογία, τη φώτιση και την έμπνευση από τον Άγιο Θεό μας θα συνεχίσουμε την πορεία μας και οπωσδήποτε όλοι μαζί θα επιτύχουμε κι άλλους μεγάλους στόχους, φθάνοντας σε υψηλές κορυφές, προς δόξαν του Μεγάλου Ποιητή και πνευματικό όφελος όλων των μελών και φίλων της φιλοπρόοδης αυτής Κοινότητας!

3 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Κι εμείς δεν ξεχνούμε την ημέρα που μας ανακοινώσατε ότι θα φύγετε από το Κάρδιφ...
Να ευχηθούμε πολλές ακόμη τέτοιες επετείους στο μέλλον, πάντα με τον φωτισμό του Θεού και με δύναμη για δημιουργία!

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church said...

Επί τη συμπληρώσει 20ετούς θεοφιλούς και καρποφόρου ιεραποστολικής διακονίας σας στην Ελληνορθόδοξη ενορία του Χάροου η σύζυγός μου κι εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε υγεία και και κάθε ευλογία από τον Κύριο μας, για να προσφέρετε για πολλά ακόμη χρόνια στον αμπελώνα Του, προς δόξαν Του και επί πνευματική ωφελεία του ευσεβούς μας Γένους.

Εγκαρδίως

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος - Αγγελική Γ. Παπαθανασοπούλου

Εύη Ευθυμίου-Φράντζι said...

Πώς περάσανε τόσο γρήγορα 20 χρόνια? Είμαστε τυχεροί όλοι εμείς οι Ελληνες & Κύπριοι του Χάροου να έχομε σαν Ποιμένα της κοινότητος τον Πατέρα Αναστάσιο που μαζί με την - πάντα χαμογελαστή - πρεσβυτέρα Βιργινία δουλεύουν ακούραστα για το καλό όλης της κοινότητητος και ειδικά των νέων. Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για τα επόμενα 20+ χρόνια.
Με πολλή αγάπη εκ μέρους όλης της οικογένειας