Sunday 14 April 2019

100-χρονα Γενοκτονίας Ποντίων


Μια σημαντική επέτειο τιμά φέτος το Γένος των Ελλήνων. Είναι η επέτειος 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η ιστορική μνημοσύνη διατηρείται πάντα ακμαία και ζωντανή. Ο Ποντιακός αλλά και ο Οικουμενικός Ελληνισμός κρατούν πάντα ψηλά τη σημαία της μνήμης και της ιστορικής συνέχειας του εντάλαντου αυτού τμήματος της Φυλής μας.


Πολλοί άνθρωποι, ως μονάδες, ως φιλικές ομάδες, αλλά και ως δομημένοι και οργανωμένοι σύλλογοι, προσπαθούν να υπενθυμίζουν πάντα το ιερό και ταυτόχρονα εθνικό χρέος της ιστορικής μνήμης και της μεταλαμπάδευσής της στις επόμενες γενεές.


Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται προσεχώς στο ΒΔ Λονδίνο από ομάδα Ομογενών (βλέπε φωτογραφίες στην παρούσα ανάρτηση) και από τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου εκδήλωση μνήμης και τιμής, για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, με κύριο Ομιλητή τον διακεκριμένο επιστήμονα Δρα Νίκο Λυγερό, που θα έλθει ειδικά από την Ελλάδα για την εν λόγω εκδήλωση.


Λεπτομέρειες για την εκδήλωση και την ομιλία βρίσκονται στην αφίσα της παρούσας ανάρτησης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσέλθουν. [Τις φωτογραφίες της ανάρτησης επιμελήθηκε ο Αλέξιος Γεννάρης].

No comments: