Monday 29 August 2022

Η δύναμη της προσευχής

 
Ο Δρ Μαρκ, ήταν διάσημος ογκολόγος. Μια μέρα πέταξε σε ένα σημαντικό συνέδριο σε άλλη πόλη, όπου θα του απονεμηθεί ιατρικό βραβείο. Ωστόσο, μία ώρα μετά την απογείωση, υπήρξε αναγκαστική προσγείωση στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Ο γιατρός νοίκιασε αυτοκίνητο για να πάει στο συνέδριο.
 

Λίγο μετά που έφυγε, ο καιρός χάλασε και ήρθε μια άσχημη καταιγίδα. Λόγω ισχυρής βροχής, το ίντερνετ εξαφανίστηκε στο navigator, έστριψε ανάποδα και χάθηκε.
 
Μετά από δύο ώρες οδήγησης, συνειδητοποίησε ότι είχε χαθεί. Ήταν πεινασμένος και κουρασμένος κι έτσι αποφάσισε να βρει κάπου να ξεκουρασθεί. Τελικά βρήκε ένα μικρό σπίτι. Απελπισμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε την πόρτα.
 
Μια γυναίκα άνοιξε την πόρτα.
 
Εξήγησε τι του συνέβη και της ζήτησε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο. Η γυναίκα του είπε ότι δεν έχει τηλέφωνο, αλλά μπορούσε να μπει και να περιμένει μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.
 
Ο πεινασμένος, βρεγμένος και κουρασμένος γιατρός δέχτηκε την προσφορά της και μπήκε. Η γυναίκα του σέρβιρε ζεστό τσάι και του είπε ότι θα προσευχηθεί. Ο Δρ Μαρκ χαμογέλασε και είπε ότι πιστεύει μόνο στη σκληρή δουλειά.
 
Καθισμένος σε ένα τραπέζι πίνοντας τσάι, ο γιατρός παρακολούθησε τη γυναίκα στο αμυδρό φως των κεριών καθώς προσευχόταν δίπλα στην κούνια. Ο γιατρός κατάλαβε ότι η γυναίκα χρειαζόταν βοήθεια, οπότε όταν τελείωσε την προσευχή, τη ρώτησε:
 
Τι ακριβώς θέλεις από τον Θεό; Νομίζεις ότι ο Θεός θα ακούσει ποτέ τις προσευχές σου;
 
Η γυναίκα χαμογέλασε λυπημένη και είπε:
 
Το παιδί στην κούνια είναι ο γιος μου, ο οποίος πάσχει από ένα σπάνιο είδος καρκίνου και υπάρχει μόνο ένας γιατρός, το όνομα του είναι Μαρκ, που μπορεί να τον θεραπεύσει, αλλά δεν έχω χρήματα για να τον πληρώσω. Εξάλλου ο Δρ Μαρκ ζει σε άλλη πόλη. Ο Θεός ακόμα δεν απάντησε στην προσευχή μου αλλά ξέρω ότι θα το κάνει... και τίποτα δεν θα σπάσει την πίστη μου.
 
Σοκαρισμένος και έχοντας χάσει τα λόγια του ο Δρ. Μαρκ, ξέσπασε σε κλάματα. Ψιθύρισε:
 
Ο Θεός είναι μεγάλος...
 
Θυμήθηκε όλα όσα του συνέβησαν σήμερα: μια δυσλειτουργία στο αεροπλάνο, την καταρρακτώδη βροχή που τον έκανε να παραστρατήσει· και όλα αυτά συνέβησαν επειδή ο Θεός όχι μόνο απάντησε στην προσευχή της, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να βγει από τον υλικό κόσμο και κατέστη δυνατό να βοηθήσει την φτωχή άτυχη γυναίκα που δεν είχε τίποτα άλλο παρά μόνο την προσευχή...

No comments: