Saturday 20 July 2013

Συνέδριο για Ορθόδοξους Νέους

Στην Αγγλία λειτουργούν από πολλές δεκαετίες αρκετές Ορθόδοξες Εθνικές Εκκλησίες, που έχουν τη δική τους ξεχωριστή οργάνωση, κυρίως για γλωσσικούς και πολιτισμικούς λόγους.

Η πολυπληθέστερη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ηνωμένο Βασίλειο, και με τη μεγαλύτερη ιστορία, είναι βέβαια η Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, στην οποία προεξάρχει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γρηγόριος. Υπάρχουν επίσης και Μητροπόλεις των Αντιοχειανών, των Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Βουλγάρων, Ουκρανών και Γεωργιανών.

Όλες αυτές οι Εκκλησίες έχουν οπωσδήποτε και πολλά νεαρά μέλη, τα οποία -με κοινή συνισταμένη την αγγλική γλώσσα- οργανώνουν συναντήσεις και διάφορες εκδηλώσεις, με σκοπό την αλληλογνωριμία μεταξύ τους, τη συμμετοχή σε Ιερές Ακολουθίες και τη μελέτη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας.

Η επόμενη και εξόχως ενδιαφέρουσα συνάντηση των Ορθόδοξων Νέων της Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί σε ένα Συνέδριο που οργανώνουν οι ίδιοι, το οποίο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών και το θέμα του είναι: «Η Εκκλησία ως Οδηγός Αυθεντικών Σχέσεων»!

Κύριος ομιλητής στο εν λόγω Συνέδριο, που θα λάβει χώρα μεταξύ 23 και 26 Αυγούστου τ.έ., θα είναι ο π. Νικολάϊ, της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην αφίσα που έχουν εκδώσει οι οργανωτές.

No comments: