Thursday 25 July 2013

Πελοποννησιακά προϊόντα

…στην καρδιά του Λονδίνου!

Στην «καρδιά» του Λονδίνου θα βρίσκονται πλέον τα Πελοποννησιακά προϊόντα, μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διοργανώσει μόνιμη έκθεση στην περιοχή Southgate, όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός εισαγωγικών εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και όπου λειτουργεί ετήσιος εκθεσιακός χώρος, παρέχοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα σε Πελοποννήσιους εξαγωγείς να διαθέτουν γραφεία για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνεδριακό χώρο για εξειδικευμένες παρουσιάσεις των προϊόντων τους.

Στο κάλεσμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν 30 εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου οι οποίες διαθέτουν πλέον το δικό τους εκθεσιακό χώρο στο Λονδίνο. Τις ημέρες 19, 20, 21 Ιουλίου έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της σημαντικής αυτής διοργάνωσης με μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Στις τριήμερες εναρκτήριες εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, η Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ κα. Χριστίνα Καλογερά ενώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξήραν την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμβάλλει στην εξωστρέφεια των Ελληνικών - Πελοποννησιακών προϊόντων με τρόπο αποδοτικό.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης, η κα. Νικολάκου παρουσίασε τη σημασία της Πελοποννησιακής γαστρονομίας ως κορωνίδα της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και την ποιότητα που διακρίνει τα Πελοποννησιακά προϊόντα, ενώ παρουσιάστηκε και σποτ που δημιούργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικά για την Πελοποννησιακή γαστρονομία. Αντίστοιχα ο κύριος Καλαμπόκης παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για τις εξαγωγές, ενώ οι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς που βρέθηκαν στο Λονδίνο έκαναν τις δικές τους εταιρικές παρουσιάσεις, καθώς και των προϊόντων που προωθούν. Στην έκθεση παρευρέθηκαν εμπορικοί ακόλουθοι, εκπρόσωποι εισαγωγικών εταιριών και έλληνες ομογενείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα Southgate Office Village, Block D, Ground Floor 286 Chase Road, London N14 6HF, των εισαγωγών. Έλαβαν επίσης μέρος στις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας των Πελοποννησιακών προϊόντων που συμμετείχαν καθώς και σε b2b συναντήσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Ιούλιο 2014 και οι εξαγωγικές εταιρείες που το επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τα προϊόντα τους στη διεύθυνση της έκθεσης (Southgate Office Village, Block D, Ground Floor 286 Chase Road, London N14 6HF, με την ένδειξη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου). Οι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτό το χώρο για τις επιχειρηματικές τους συναντήσεις ως μια δική τους βάση στο Λονδίνο χωρίς καμία επιβάρυνση.

Επόμενος στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση της σημαντικής αυτής δυνατότητας, είναι κατά τη διάρκεια του έτους να διοργανωθούν στο χώρο της μόνιμης έκθεσης Πελοποννησιακών προϊόντων στο Λονδίνο επιμέρους δράσεις παρουσίασης προϊόντων ανά κατηγορία (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, κ.ά.), καθώς και επιστημονικές ημερίδες, γαστρονομικές δράσεις από Πελοποννήσιους σεφ, με προσκεκλημένους Βρετανούς εισαγωγείς και δημοσιογράφους.


Πηγή: Morias News

No comments: