Thursday 4 July 2013

Ο Αργολίδος Ιάκωβος ιστορούμενος

Η σπουδαία καλλιτέχνης κα. Κατερίνα Μπεκιάρη - Βασιλείου, μοιράζεται μαζί μας, μέσα από την ταπεινή ιστοσελίδα μας, τις εξαίρετες προσωπογραφίες που αφιέρωσε στον πρόσφατα κοιμηθέντα Γέροντά μας, Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο.


Και πως να μην εμπνεύσει μια ευγενική καλλιτεχνική φύση ο πραγματικά Άγιος αυτός Ιεράρχης, που η μνήμη του θα είναι όντως αιώνια!


Για τον Ιάκωβο τον Σεμνό έχουμε γράψει και προηγουμένως στο Ημερολόγιό μας. Η ιστορία -είναι σίγουρο- θα δικαιώσει τη άγια μορφή και το αξιολογότατο έργο του, και θα γράψει το ιερό όνομά του με ολόχρυσα γράμματα στις σελίδες της.



Οφείλουμε όμως για την ζωγράφο να αναφέρουμε πως, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο αγαπημένο Ναύπλιο. Είναι παντρεμένη με το Δημήτρη Βασιλείου κι έχει δύο παιδιά, το Θάνο και την Αγγελική. Όταν τελείωσε το Λύκειο πήγε στην Αθήνα, όπου και μαθήτευσε, για τέσσερα χρόνια, στο εργαστήριο ζωγραφικής - γλυπτικής, των, Νικολάου Στέφου και Στεφάνου Παπαδάκη. Το αντικείμενό της ήταν οι προσωπογραφίες. Τελειώνοντας από εκεί πήγε πάλι στο Ναύπλιο, όπου μελέτησε αγιογραφία, κοντά στον Αντώνη Νόνη (ζωγράφο - αγιογράφο) για άλλα πέντε χρόνια. Έχει κάνει 14 εκθέσεις, εκ των οποίων 4 ομαδικές. Τώρα ελπίζει και εργάζεται για την επόμενη, Θεού θέλοντος!

1 comment:

π.Ιερόθεος εφημεριος-ιεροκηρυξ Πορτοχελίου said...

Συγχαρητηρια στην κυρια Μπεκιαρη!πιστότατη απεικόνησεις του Σεβασμιωτάτου κυρού ΙΑΚΩΒΟΥ τυγχάνει αν δεν λανθάνω η πρώτη εξεικόνηση αλλα και οι άλλες δυο μεταφέρουν την θέαση του καλλιτέχνη και το βαρος των ετών που καθυπέβαλλε και εφορτόνετο εις τους ώμους του μακαριστου Ιεράρχου!
να έχουμε την μνημη Του, ημεις που ανήκομεν σε άλλην Μητρόπολιν τον εγνωρίσαμεν νεώτατον τοτε που ο εν μακαριστοις μεγας Ιεράρχης ο της Υδρας ποιμήν Ιερόθεος τον έφερνε εις τας πανηγυρεις της ?Ε?ρμιονίδος!
την ευχη Των να έχουμε!
συγχαρητηρια πατερ Αναστάσιε για όλα!
π.Ιερόθεος ο εκ Κρανιδίου και εν Πορτοχελίω διακονών!