Friday 20 December 2013

Εορταστικές κάρτες


Είχαμε την ευκαιρία αρκετές φορές στο παρελθόν να γράψουμε για τις εορταστικές κάρτες που ανταλάσσουμε όλοι μας σε διάφορες φάσεις της ζωής, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Αυτή την εποχή οι ταχυδρόμοι εργάζονται κυρίως μεταφέροντας κάρτες, ευχές και διάφορα δώρα από τον έναν στον άλλον, που επιθυμούμε με τον τρόπο αυτό να δείξουμε την αγάπη και τα φιλικά μας αισθήματα προς συγγενείς και φίλους.


Στείλαμε κι εμείς αρκετές κάρτες μέχρι τώρα, αλλά λάβαμε και πάρα πολλές. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους μας θυμούνται και μας εύχονται με εγκαρδιότητα όμορφες και πολύτιμες ευχές.


Σήμερα δημοσιεύουμε μια μικρή επιλογή, μόλις τεσσάρων καρτών, που μας έκαναν εντύπωση με το κύριο θέμα που δείχνουν. Τα θέματα των εν λόγω καρτών είναι θρησκευτικά, αν και υπάρχουν πολλές εορταστικές κάρτες αυτή την εποχή με καθαρά κοσμική θεματολογία.


Η πρώτη κάρτα της παρούσας ανάρτησης παρουσιάζει την αρχή του Ιερού Ευαγγελίου της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, γραμμένου σε μικρογράμματη γραφή πάνω σε πάπυρο. Στη δεύτερη κάρτα απεικονίζεται η παλαιά και θαυματουργική εικόνα της Παναγίας Τροοδίτισσας της Κύπρου. Η Τρίτη κάρτα έχει ως κύριο θέμα της μια κλασική ρωσική εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού μας. Η τέταρτη και τελευταία -για σήμερα- κάρτα δείχνει, με ωραίο και καλλιτεχνικό τρόπο, το παρεκκλήσι της Καιομένης Βάτου στην Αγ. Αικατερίνη του Σινά.

No comments: