Wednesday 4 December 2013

Η Αγία Βαρβάρα


...και η θαυματουργή εικόνα της

Εορτή σήμερα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.  Στην περιοχή μας στο ΒΔ Λονδίνο, φυλάσσεται σε οικογένεια φιλομαρτύρων Αιγυπτιωτών Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών μια θαυματουργή εικόνα της Αγίας.


Η εικόνα αποκτήθηκε από τους ευλαβείς προγόνους των σημερινών κατόχων στην Αλεξάνδρεια. Συνόδεψε τους ιδιοκτήτες της στο προσκύνημά τους στους Αγίους Τόπους. Κι όταν η οικογένεια αποφάσισε την μετοίκησή της στην Αγγλία, βρέθηκε εδώ στο Λονδίνο, όπου έχει γίνει το κέντρο του ενδιαφέροντος για Έλληνες και ξένους.


Στο σπίτι της οικογένειας, την ημέρα της Αγίας Βαρβάρας (ή την παραμονή το βράδυ), κάθε χρόνο, γίνεται ωραία σύναξη, όπου η σημερινή κάτοχος φέρουσα και το ευλογημένο όνομα της Αγίας Βαρβάρας, υποδέχεται μέλη της οικογένειας και άλλους προσκυνητές.


Ο Ιερέας καλείται να ψάλλει την Ιερή Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας. Στο τέλος χρίει με το λαδάκι της κανδήλας, που μένει πάντα ακοίμητη μπροστά στη θαυματουργή εικόνα, όλους τους παρευρισκόμενους προσκυνητές.


Η εικόνα είναι θαυματουργή. Έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα άρρωστο μικρό παιδί στην Αλεξάνδρεια. Εξάλειψε το μίασμα του καρκίνου από ασθενή κυρία στο Λονδίνο, περιόρισε την μετάσταση καρκίνου από άλλη κυρία στις Η.Π.Α., φανερώθηκε σε ενύπνιο νεαρής κοπέλας στην Ελλάδα, και γενικά προσέφερε δύναμη, ενίσχυση και κουράγιο σε πολλούς πονεμένους αδελφούς μας, που την προσκύνησαν με πίστη και ευλάβεια.

2 comments:

Eugene Daniel said...

Ξέρετε που ακριβώς βρίσκεται στο Λονδίνο ;;

Anastasios said...

Βεβαίως...