Thursday 5 June 2014

Μωϋσέως Αγιορείτου Επιστολές


Η πρόσφατη αναχώρηση από τη σκηνή του παρόντος βίου του Αγιορείτου μοναχού Μωϋσέως δημιούργησε -όπως ήταν φυσικό- μεγάλη αίσθηση και συγκίνηση, ιδιαίτερα στο Άγιον Όρος, στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε λογοτεχνικούς κύκλους στη Μεγάλη Πατρίδα μας.


Πολλά εγράφησαν και ειπώθηκαν για τον εν λόγω μοναχό, για την οσιακή μορφή και βιοτή του, για τη λογοτεχνική παραγωγή και βέβαια για την πνευματική καρποφορία του. Έτσι, πληροφορηθήκαμε κι εμείς πολλά στοιχεία για τον άξιο αυτό Ορθόδοξο μοναχό, που τίμησε όντως το ράσο και τις μοναχικές υποσχέσεις του.


Δυστυχώς δεν τον γνώρισα ποτέ προσωπικά. Είχα βέβαια μελετήσει κείμενά του κι επίσης είχαμε μια αλληλογραφία, ειδικά την εποχή που κυκλοφόρησαν οι δύο ποιητικές συλλογές μου. Η ευγένεια της ψυχής του, καθώς και η αγαπητική και υποστηρικτική του στάση αποτυπώνονται σε δύο επιστολές της εποχής εκείνης (2009), τις οποίες σκέφθηκα σήμερα να μοιραστώ με τους φίλους και συνοδοιπόρους μου στα μονοπάτια του παγκόσμιου ιστού. Ας είναι αυτό το σημερινό αφιέρωμα, κι εκείνα που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ευλαβικό μνημόσυνο στην ιερή μνήμη του!

π. Α.Δ.Σ.

No comments: