Friday 4 July 2008

Το Νηπιαγωγείο



Όταν η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος τακτοποιήθηκε οριστικά στους ιδιόκτητους κοινοτικούς χώρους στις αρχές του 1994 αποφάσισε την ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού από τον Σεπτέμβριο 1994. Οι κύριοι συντελεστές της ίδρυσης του Σταθμού ήταν ο π. Αναστάσιος Σαλαπάτας, η Πρεσβυτέρα Βιργινία και η κα. Ηλέκτρα Χρήστου.

Στη συνέχεια ο Σταθμός πέρασε από διάφορες φάσεις. Από απλός Σταθμός μιας Ενορίας, έγινε εκπαιδευτικός πόλος έλξης νηπίων από όλη την γύρω περιοχή. Επιτράπηκε η συμμετοχή και μη Ελληνορθοδόξων νηπίων, ως προσφορά της Κοινότητάς μας στην τοπική πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική κοινωνία.

Στην αρχή είχαμε σχέση, επικοινωνία και αναγνώριση από τις Κοινωνικές και Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες του τοπικού Δημαρχείου. Στη συνέχεια ενταχθήκαμε στο Αγγλικό Υπουργείο Παιδείας, κι έτσι το Νηπιαγωγείο τώρα πια αναγνωρίζεται και επιθεωρείται από την ειδική Υπηρεσία του εν λόγω Υπουργείου, η οποία ονομάζεται OFSTED.




Το Νηπιαγωγείο μας, το οποίο διευθύνει η έμπειρη και πολυτάλαντη εκπαιδευτικός κα. Άντρη Κυριακίδου - Σολωμίδου, έχει άδεια να εγγράφει 65 παιδιά την ημέρα. Λειτουργεί Δευτέρα - Παρασκευή, 9.30 π.μ. - 4.00 μ.μ.

Εκτός των καθαρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων το Νηπιαγωγείο οργανώνει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις, θρησκευτικές, φιλανθρωπικές, πολιτιστικές και άλλες. Χθες οργανώθηκε η Διεθνής Ημέρα Φαγητών. Όλοι οι γονείς προσέφεραν φαγητά από τις δικές τους παραδόσεις και κουζίνες. Τα παιδιά ευχαρίστησαν τους γονείς και κηδεμόνες τραγουδώντας διάφορα τραγουδάκια. Ήταν μια όμορφη και ξεχωριστή ημέρα.


No comments: