Thursday 10 July 2008

Φανελάκια

...με θρησκευτικό περιεχόμενο


Ίσως όταν ο Απ. Παύλος έλεγε στον Τιμόθεο την ενδιαφέρουσα φράση: "την διακονίαν σου πληροφόρησον" (Β΄ Τιμ. 4, 5), να έθετε την αρχή της εκκλησιαστικής και θρησκευτικής διαφήμισης.

Από την ιστορία των θρησκειών γνωρίζουμε ότι στο διάβα των αιώνων πολλοί και διάφοροι παράγοντες εργάσθηκαν με αφοσίωση και αυτοθυσία για την διάδοση των θρησκευτικών ιδεών. Οι παράγοντες αυτοί χρησιμοποίησαν τα μέσα και τους τρόπους που τους προσέφερε η κάθε εποχή για να επιτελέσουν το κατηχητικό και αποστολικό έργο τους.

Το τελευταίο διάστημα ένας τρόπος να μεταδώσεις ένα οποιοδήποτε μήνυμα, θρησκευτικό, πολιτικό, ή άλλο, είναι να το γράψεις στο φανελάκι που φοράς, με έναν βέβαια κόσμιο και κομψό τρόπο, χωρίς να θίγεις ή να κατηγορείς κανέναν. Έτσι, αφήνεις τους άλλους να δουν και να πληροφορηθούν το μήνυμά σου. Αυτό λειτουργεί ως σιωπηλή μαρτυρία.

Τέτοια φανελάκια, με θρησκευτικά μηνύματα, υπάρχουν πολλά. Κυκλοφορούν κυρίως στην Αγγλία και τις Η.Π.Α. και τα μηνύματά τους αφορούν πολλά θρησκεύματα. Παραθέτουμε παρακάτω μερικά μόνο από αυτά, με χριστιανικό περιεχόμενο.

2 comments:

Serafim said...

to "Lost" eivai to agapnmevo mou
eidika autnv tnv xrovikn periodo :-)

Anastasios said...

Η αλήθεια είναι ότι μόνο όταν είσαι χαμένος μπορεί κάποιος να ψάξει για να σε βρει.
Λέει και το ευαγγέλιο: "Όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του αυτός θα την χάσει".